Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Legie III

Reklama
Autor: takr.
Přidáno:28. Únor 2013 - 21:10
Přihlásit se k odběru

Z malých potyček se stala jedna z největších bitev klonových válek. Rexova skupina uvízla na planině ani on sám nevěděl na které a snažil se najít orientační bod.nebo něco co by mu pomohlo. Ale musel si pospíšit, protože všude lítaly blastémové výboje.

„Dneska máte šťastný den.“ Řekl Rex.
K hlavám jímž mluvil již nebyly tak krásně naleštěné a už rozhodně né jejich brnění. Kolem nich se ozvala sada výbuchů od granátu. „Takže co těd ?“ zeptal se Nop. „Vypadá to jako z nějaké legendy,“ zamumlal Chorál z jednotky Aurek-Čtyři. „Co chceš ? Dyť je to jedna z největších bitev této války !“ křikl na něj Tinkr. Rex se pořád snažil dovolat na velitelství ale nic. Separatisté pořád rušili vysíláni.

Z protějšího hřebenu se na ně vyřítili droidi.Z druhého zas zaujal pozice tank z páté tankové.Rexovi došlo kde je přímo uprostřed všeho dění. Největší problém byl že děla ješte nemohla přistát a tak byli likvidování nepřátelským dělostřelectvem. „Zpátky ! Zpátky !“ křikl Rex na svůj tým s kterým byl vysazen.Skupina spěchala k tanku když je začala odstřelovat nepřátelská palba. Zaujali místo před tankem a spolu se skupinou Aurek-3 a 7 postupovali vpřed. „Pane droi….“ Voják nestihl doříct větu.
Ale přerušil ho výbuch šestinohého AT-TE a jeden z úlomků se mu dostal pod brnění voják na místě zemřel. Na jednou se spustila palba z laserového kulometu a zasáhla dva klony vedle Tinkera. Rex pochopil co musí udělat. „Zalehnut !“ křikl. Vojácí nemohli ani pořádně zvednout hlavu jinak by je to zasáhlo.Na 42 mužů se blížil celý prapor droidů.

Tam kde stříleli tak z o 70 metrů vlevo se objevili dva kloni.Rexovi bylo jasné že jsou to zvědi. „Krycí palba !“ Když k nim konečně doběhli tak okamžitě za nimi skočili. „Pane mám důležitou informaci kde je tu velení divize ?“ Rex opatrně zvedl hlav a naznačil že je to na Justice. Jenže drodi rušili vysíláni. „Zřídili jsme velitelství divize na statku za hřebenem půjdete půl kilometru a přejdete pře řeku a tam už to poznáte najděte poručíka Mihna. „Myslíte jako… to už klonový zvěd moc zvedl hlavu a proletěl jim blaster. „Nixi !“ křikl na něj jeho spolubojovník. „Vojáku poslouchejte ! Poslouchejte mě kruci ! jaká je ta zpráva ?“ „Droidi mají dobře skryté těžká protiletadlová děla proletí naším štítem. Budou zde chtít nalákat naše lodě !“ odpověděl. „Dobrá tak běžte a řekněte že jsme v těžké defenzivě ať pošlou nějakou obrněnou jednotku a pěchotu zničíme ty děla !“ Voják se odplížil za hřeben a Rexovo družstvo už jen doufalo že se tam dostane.

Pravé křídlo Separatistické armády Xehorlská nížina

Tak jako kde Bojoval Tinker s Nopem i tohle místo bylo peklem na zemi.Neustále vybuchování granátů a padajících stíhaček z oblohy . „Pánové připravte se vystřídáme ty plechovky !“ ohlašoval Sink. Muži poslechli proběhly poslední přípravy k boji.Ozvalo se hlasité cvakáni zbraní a už vyráželi ze svahu na pravé křídlo Republiky. Z dálky šla vidět reorganizace a zmatek v této bitvě.Hlavně ten zmatek.Vojáci legie se rozběhli a za běhu stříleli než doběhli ke zřícenině která stála uprostřed. „Poručíku pošlete na střechu Snipry.“ Křikl Sink. Levé křídlo republiky na které sepáči útočili bylo posilněno tanky.A bylo zajištěno pouze dvěma prapory.Hračka pomyslel si Sink.
Jak mile Snipři vyběhli na střechu už létali těla dolů.A to i když byl nepřítel v zákopu. Hodinu probíhala přestřelka mezi Legii a dvěma pomíchanými prapory.Když už Sink viděl že nepřítel má dost vydal novy rozkaz . Legie se seřadila do jedné velké linie. „Zbraně zavěsit !“ A vojáci sborově si zavěsili pušky na záda. „Meče .. vytasit ! Pistole vytáhnout !“ křikl Sink a sám udělal to samé. Každý voják si vytáhl malou pistol a meč který ještě neměli zaplý. „Meče zapnout !“ a najednou se před klony vytasily černé čáry. „Vpřed ! Vpřed ! Vpřed ! ozývalo se . Bylo úžasné jak se pohybovali jako jedno tělo . Za minutu v běhu už byli u zákopů a naskákali tam. V tu chvíli si Sink schoval pistoli do pouzdra a začal klony probodávat. Jednomu rozsekl pistoli a klon ani nestačil zareagovat a už se v něm rýpal meč.

Klonoví vojáci nemohli soutěžit v boji na blízko proti jejich mečům které rozsekly prakticky cokoliv.
Po hodině se prakticky celé levé křídlo republiky zhroutilo. Zajatci nebyli bráni.Sice to byli jeho nepřátelé ale měl s nimi soucit.Ale jeho vojáci ne. Největší odpad galaxie neměl slitovaní. A nic nenamítal , protože do služby vstoupili dobrovolně a také mohli dobrovolně odejít. Tohle totiž byly těžké časy války.

Pravé křídlo Republiky
Skupiny Aurek začaly postupovat. Ale ve špatnou dobu. „Kapitáne spojař !“ zařval Tinker.
Voják celý udýchaný se značkami 327 hvězdného sboru . „Pane je nařízený ústup k řece Isus.
Prolomili naše levé křídlo a zatlačili nás až do našeho týlu. Střed je odříznutý už se k němu nemůžeme dostat.“ „ Kdo vydal rozkaz ?“ zeptal se Rex. „Poručík Mihn pane .“ „On není tady velitel. Ale udělal správně . Vojáku měla se k nám dostat podpora ale nic nedošlo utíkejte a potřebujeme zde AT-RT . Vydáme se ke středu. Je tam odříznuto nejméně pět tisíc mužů.

O tři hodiny později
Rex se dozvěděl od další spojky že velitelé Gree a Bly byli konečně nalezeni ale naneštěstí těžce ranění. Tím se jen potvrdilo jeho velící post v této bitvě. Rex konečně zaslechl ten známý šramot. „AT-RT.“ křikl kdosi. No po několika hodinách proti dvou droidím praporům droidu konečné posily pomyslel si ale jak na tom budou jeho spolubojovníci to už nevěděl.Za nimi následovala rota torrent a připojila se ke svému veliteli.

Pravé separatistické křídlo blíže ke středu republikových sil Xehorlská nížina.

„Zatracení droidi to nedokáží udělat pořádný nátlak ze Zadu.“ křikl kolem sebe Sink. Navzdory přečíslení se republikoví vojáci stále drželi. Legie a droidi totiž udělali kruh kolem středu. Sink konečně poznal silnějšího protivníka než byl zvyklý .Chtěl aby droidi učinili nátlak ze zadu a aby tam kloni přesunuli více mužů a on s jeho muži mohl vtrhnout na oslabenou linii klonů. Ale to se nestalo . 501.legie s pár desítkami sborů své postavení udržela.

Republikový střed

„Dejte tam ten laserový kulomet rychle desátníku ! Potřebuji zde raketomety tanky chtějí prorazit linii.“ Vydával rozkazy jeden poručík. A vojáci skákali jak on pískal. „Poručíku Appo droidi na nás dělají nápor.“ Řekl jeden z jeho spolubojovníků. „Chtějí abychom tam přesunuli sílu a potom nám vpadanou do zad. Bojujeme na pětistech metrech čtverečních takhle to neudržím nařiďte vojákům ať hodí dýmovnice a zmenší kruh.“ „Rozkaz pane.“ Appo neváhal a běžel na linii kde droidi dělali diverzní nápor.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
1 hlas
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
2 hlasy
2 hvězdy
1 hlas
1 hvězda
0 hlasů