Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Ztracen ve válce II. Chrám prvního ze Sithů

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Gregor
25-26
25. Srpen 2013 - 18:37
No, co dodat. Povídka je to dobrá. Zajímavé téma, napínavý děj. Sem tam ti sice vypadlo písmenko, ale to se může stát každému :) Hodně se mi to líbilo a těším se na pokračování. 9/10

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
0
-1
Obrázek uživatele Clonetrooper Neyo
25-26
25. Srpen 2013 - 20:20
užasné, jen bych podotkl že jsem zatím nidky neviděl Sithy v Imperiální armádě, ale to je drobnost.
90%

Glory to the emperor!

+1
0
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
25. Srpen 2013 - 20:22
Neyo, nejsem si jist, ale myslím, že je to z období Staré Republiky :)

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Clonetrooper Neyo
25-26
25. Srpen 2013 - 20:25
aha tak to jo, já nečet předchozí díl. Tak to se omlouvám.

Glory to the emperor!

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
25. Srpen 2013 - 20:27
Ah, ono by stačilo přečíst si u prvního dílu nápis, že se to odehrává "10 let po začátku Velké galaktické války (3671BBY)" -_-

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
25. Srpen 2013 - 21:51
No, já jsem ji četl hned, jak jsi ji tu dal. Mezitím jsem již zapomněl, ve kterém to je období :/

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
0
-1
Obrázek uživatele Trigatron
34-35
25. Srpen 2013 - 21:39
Námět je v pořádku, akorát mi trochu neseděl ten Moff. Takoví většinou lenoší někde v týlu. Musela by to být dost zoufalá situace a i pak bych spíše zvažoval plošné vybombardování oblasti kolem chrámu kombinované s útokem nervovým plynem. Pak by se tam teprve nahnali troopeři v gázmaskách a vidělo by se... Nicméně, abych pokračoval, opakují se ti tam občas slova, sem tam bych možná popřeházel čárky, ale nic kritického. Prostě normální překlepy. Skladba vět je občas také trochu nesrozumitelná, ale z toho se vypíšeš časem. Dávám 70/100 a u dalších to jistě bude víc a víc.

"You may fire, when ready."

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
26. Srpen 2013 - 19:45
Ještě k tomu Moffovi... Já se tak trochu inspiroval francouzským maršálem Neyem (napoleonské války), který v bitvě u Waterloo vedl osobně útok jezdectva proti britským čelním liniím... a bitvu přežil (popravili ho o několik týdnu později)

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
26. Srpen 2013 - 13:10
Pro mě jako komentujícího není nic lepšího, než vidět, že mé komentáře mají efekt a nepíši je zbytečně. U některých povídek se mi zdá, že autor sice na komentář zareaguje poděkováním, ale v dalších dílech jede ve stejných kolejích. To u tebe však neplatí, už u Posledních věrných CIS jsem viděl, že to, co jsem kritizoval, se v dalším díle zlepšilo. Občas to byly jen drobné vylepšení, ale teď jsi dokázal, že je všechny dokážeš využít a udělat opravdu parádní povídku.

Na minulý díl, který byl trochu šlápnutím vedle, si tímto dal rychle zapomenout. Mám pocit, že snad vše, co jsem vypsal, si opravil, ať už jde o nelogičnosti (Trigatron teda jednu vypsal, vzhledem k tomu, že má o tom víc povědomostí, tak má asi pravdu, ale to je skoro maličkost), či skladbu vět, kterou si také zlepšil. Prostě tohle je o dvě třídy lepší.

Abych však nezklamal, přidám i malé nedostatky, a to, jak Trigatron psal, jednak skladba vět občas skřípe, a také čárky ve větách jsem občas viděl špatně rozestavěné. Dávám však důraz na "malé", protože pro mě nepůsobí nijak více rušivě a jsou to opravdu drobnosti, které chybí do plného hodnocení. Mám pocit, že 8* je adekvátních, kdybych neviděl ještě prostor na další zlepšení, dal bych i více, ale podle mě máš ještě na víc.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
26. Srpen 2013 - 13:17
Díky ti za kladný komentář. Vynasnažím se o to, abych doladil nedostatky, ovšem skladba vět mi dělá vždy problém, ale pokusím se.. :)

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
0
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
27. Srpen 2013 - 1:20
Tvoje pokračování se mi líbilo, akce, kterou by jsi mohl vylepšit dialogy, typu ,, , útok!' Atd. Jinak mela jsi tam pár překlepů. Davej si na ně pozor... doufám, že to navádí, že jsem ti napsal další koment. Přes tvůj zákaz. ..
EDIT: × měl.

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Hondo-věčně opilý pirát
23-24
28. Srpen 2013 - 19:43
1 z mála povídek, kterou sem přečetl celou.Jinak se mi celkem líbila.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
11. Září 2013 - 21:24
Poviedka kvalitatívne prekonala prológ, čo som samozrejme aj očakával. Stále trpí na niektoré detaily, ale smer, ktorým sa poviedka vydala je (pravdepodobne) ten správny. Dej si upokojil, o trochu viac rozvinul a vyvaroval si sa niekoľkých, predtým spomenutých nelogickostí. Mám dojem, že už si si našiel svoj štýl, ktorým chceš poviedku vyrozprávať, pretože tá ako celok pôsobila konzistentnejšie a ucelenejšie. Začal si tak, ako si aj skončil a možno práve toto je najlepším zlepšením celej poviedky.

Čo ma mierne sklamalo, je samotný dej. Prológ rozprával príbeh odohrávajúci sa v "dávnej minulosti", kde sa vyskytla jednotka, o ktorej poslaní nevieme a ktorá bola prepadnutá skupinou útočníkov neznámeho pôvodu. Výsledok celého úvodu vyústil do osamostatnenia jednej osoby a opise jej cesty za prežitím. Očakával som teda skôr zameranie sa na atmosféru toho miesta (husté lesy, teror), danej doby (opisy života, spôsobov) a rozvíjanie zápletky, kde budeš postupne prezradzovať, čo sa vlastne stalo a prečo sa to stalo. Inými slovami som sa tešil na akčnú temnú kvázi-detektívnu poviedku zasadenú do vojenského prostredia. Pokračovanie poviedky však prezradilo veľmi veľa a celá záhada, ktorá mohla byť rozvíjaná tajomným, temným smerom, sa vytratila. Obávam sa len toho, aby dej nespadol do šedého priemeru obyčajných bojových poviedok, ktorých tu už bola celá kopa. Ale verím v tvoje schopnosti a predovšetkým v tvoj zámer.

Zároveň musím jedným dychom dodať, že celý príbeh máš vo svojich rukách. Zápletka stále nebola úplne vysvetlená a zostáva ti mnoho priestoru, ako viesť poviedku. Všetko je len v tvojich rukách a len ty rozhodneš, kam sa vydať. Potenciál tu stále je, takisto ako priestor na zlepšovanie už toho stávajúceho. Odporúčam však zamerať sa aj na prostredie poviedky. Stále si nevyčerpal potenciál lesa, avšak boj s bahnom a dažďom bol tak častý jav, že pôsobil nudne a otrepane. Túto pasáž ber, prosím, ako pozitívum. Očakávanie od poviedky je jedna z najväčších zbraní autorov. Ak ju dobre zvládneš, budeš aj patrične odmenený.

Vrátim sa k tvojmu štýlu. Musím súhlasiť s ostatnými komentujúcimi, že občas to v poviedke "škrípalo". Niektoré slovné obraty nepatrili medzi najvhodnejšie, niektoré boli mnohokrát opakované a to si čitateľ aj často uvedomuje (opakovanie slov teda dávam do pozornosti ako jeden z hlavných nedostatkov). Na druhú stranu musím povedať, že som zaznamenal progres. Poviedka sa lepšie a omnoho plynulejšie čítala, minimálne pocitovo bola 1,5-2x taká dlhá. Rozsah poviedke prospel, i keď si myslím, že stále sa dá ísť ďalej a ponúknuť "rovnakú scénku s viacerými zábermi". Posledný odsek, aj napriek tomu, že bol krátky, ponúkol pekné ukončenie príbeh s odkazom na ďalšie pokračovanie. Niektoré slovné spojenia a opisy ma zaujali. Preukázal si pri nich cit a pracoval si do značnej miery aj s čitateľovou predstavivosťou. Dúfam, že v tom budeš pokračovať.

Posledná vec, ktorá mi stále akosi neladí, je členenie textu. Tvoje výrazné odčlenenie jednotlivých pasáží naznačuje, že sa odvíja iný príbeh, či sa nebodaj zmenilo prostredie alebo čas. U teba sa však nič také nemení a táto prestávka pôsobí rušivo. Ak máš obavy, že by text vyzeral o poznanie kratšie, hoď to za hlavu. Toto nikto riešiť nebude. Zároveň tiež dodávam, že v niektorých dlhších odsekoch ti odsadenie chýbalo. Text by sa tak ešte jednoduchšie čítal.

Možno to po prečítaní bude vyzerať, že som spomínal predovšetkým chyby. A v podstate to tak je, nie však preto, že by poviedke pozitíva chýbali. U teba by som to skôr hodnotil tak, že vieš napísať nadpriemernú poviedku, ale robíš menšie chyby všade. Tvoj štýl, príbeh, opisy, prostredie, citové vyjadrenia a motívy sú dobré, ale nie výborné. Na niektorých detailoch stále musíš zapracovať. Výbornou správou je však to, že si sa dokázal od minulej poviedky zlepšiť. Nebol to obrovský krok dopredu, ale vylepšil si niekoľko menších a väčších detailov, ktoré poviedku posunuli vpred. Rozhodne máš schopnosti napísať zaujímavú poviedku. Musíš len neustále pracovať - mierne zvýšiť rozsah, obmieňať a rozširovať si slovnú zásobu, obmieňať prostredie a vystavať kvalitnú zápletku a taktiež nejakým spôsobom prepojiť čitateľa s hlavnou postavou. To sa však nedá spraviť za deň a neexistujú na niektoré takéto javy ani všeobecné rady. Každý autor sa tak musí vydať vlastnou cestou. Ty si sa jednou takou vydal a nezostáva Ti len pokračovať.

Rozbehol si sa slušne a dúfam, že v tom budeš pokračovať. Snáď ťa tento text skôr motivuje k ďalšej práci, akoby ťa mal odradiť (to rozhodne nechcem). Oproti minulej poviedke to bol posun správnym smerom a tentokrát uvažujem o hodnotení na úrovni 62-65%. Poviedka ako taká si ešte nezaslúži 7*, avšak 6* by jej bolo asi málo. Nech je to ako chce, teším sa na pokračovanie a som zvedavý na tvoj ďalší progres a na to, ako si poradíš so svojimi úlohami. Držím Ti palce a želám samé dobré nápady!

PredsaJa.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Mate
29-30
22. Září 2013 - 18:36
Tak konečne som si na prečítanie tvojej poviedky našiel čas.
Vybral si si naozaj zaujímavý námet, ktorý vie zaujať čitateľa - čo je dobre. Hoci musím priznať, že som od poviedky očakával o niečo viac. Pri čítaní mi dosť vadilo, že si nám toho veľa prezradil na samom začiatku. Kľudne si mohol dej postupne rozvíjať a udržiavať čitateĺa v napätí.

Ďalší problém som videl v členení textu. Mohol si si dať viacej záležať na štruktúre - oddeľovať od seba nesúvisiace úseky odsekmi, a priamu reč vždy dávať do nového riadku. Tiež pozor na časté opakovanie tých istých slov. Za rušivý element som tiež považoval niekedy až príliš jednoduché vety. Neboj sa vetu viac rozpísať a rozviť.

Taktiež si mohol do poviedky zapojiť aj viacej názorov a myšlienok hlavnej postavy - aby sa čitateľ do nej dokázal lepšie vžiť.
Ale bolo vidieť, že si si dal na poviedke záležať - naozaj si sa snažil napísať kvalitné dielo a vyvarovať sa predchádzajúcich chýb. Sčasti sa ti to aj podarilo, avšak niektorých chýb si sa predsa len dopustil. Udelil som 7 hviezd.

"Obi-Wan... there is good in him… I know. I know there is… still…" ―Padmé Amidala's final words

+1
+1
-1