Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Poslední věrní CIS II.

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Darth Severus
22. Červenec 2013 - 12:15
Tak co na to říct.

Zapojení Ahsoky: Upřímně jsem to tak trochu po této větě v minulém dílu čekal :) : „Víš, chlape, my oba jsme sloužili pod velením jejího mistra, jenže pak ona utekla z chrámu a začala vytvářet rebelie mezi občanama a tak jsme ji zavřeli."

Jinak text je celkem bez chyb ale je v něm bohužel :( spousta nelogičností a nějakých názvů:

To s hraním karet no dobře to ještě jde ale....

Jen Ahsoka by je nejraději vyhodila všechny ven… což ostatně párkrát pomocí Síly udělala. To jí ti kloni nic neudělali? Já jako ve všech filmech které se odehrávali ve vězení, viděl velkou brutalitu z bachařské strany.

Záchrana: Jakou vůbec měli motivaci? Vždiť tyto kloni zabili jedie,vyvražďovali pod vedením Vadera jednu planetu za druhou a nemyslím si že by si to kvůli jednomu admirálovi rozmysleli.:)

Dáváš tam pořád nějaký lodě jakési třídy. Providence,Munificent,Recusant a tak dál. Co je trošku popsat ty určitě dobře víš jak vypadají ale někdo třeba vůbec :).

A celkově ten závěr je takový zmatený.

Zkus se tedy vyvarovat takovým to nelogičnostem a víc popisuj různé důležité věci (myšlenky,osoby atd.) To můj závěr :). Jinak jestli se ti zdá že tě jenom kritizuji, to není pravda jenom ti chci pomoct aby sis taky jednou možná užil slávy.:)

„Vyslyš každého, ale ponech si svůj úsudek.“

+1
0
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
23. Červenec 2013 - 0:36
Od minulého dílu tu máme obrovský pokrok! Napsal si skoro o 200 slov víc. Ještě přihoď tisícovku a bude to OK.

Jak jsem psal minule, píšeš hrozně stručně - sice je to od předchozího dílu lepší, ale stále to není ono. Čte se to sice rychle, to ano, ale nic z toho nemám. Pokud chceš lepší hodnocení, musíš k tomu psaní být mnohem kritičtější, přepisovat, upravovat a měnit text dokud nebudeš spokojený. Jak jsem psal minule, asi se nezlepšíš najednou, ale postupně se dopracuješ k lepším a lepším pracím. V ohledu rozepisování děje ses trochu poposunul, ale zabil si to logikou děje, jak už psal Darth Severus.

Popořadě:
--> Ved, velký velitel vesmírných lodí, nezná Togruty... no, je to možné, ale že nemá páru co jsou lekku, tedy "chapadla" co mají togruti na hlavě? To by nesměl vidět ani Twi'leka, což už je trochu podezřelé. Rozhodně bych od vesmíru znalého velitele čekal trochu znalosti rozšířených inteligentních druhů.
--> Vězeň hraje karty s dozorci - klony. Ok, když trochu popustím uzdu fantazii, jde to, ale už si nedokážu představit že by s ním hráli dál, když vyhrává, či dokonce že by mu nechali nějaké peníze, které tím způsobem vyhrál.
--> Ahsoka je vyhodí z místnosti pomocí Síly. Vše. Co to trochu rozvést? Kdyby tam bylo, že si to pak slízla a dozorci na ni byli vysazení, tak jo, ale takhle to zní směšně. Prostě jako by to bylo něco úplně obyčejného.
--> Rex zachrání Vedovi život... proč? Proč s sebou nevezme rovnou i Ahsoku? Proč nevezmou i další vězně - nebo je snad vzali? Spousta věcí, na kterých by se dalo stavět, ale prostě Rex k němu přijde, odvede ho, dělá zraněného (proč??) a dovede ho k vesmírným lodím, aby je vedl. Místo toho, abys to rozdělil a tuto část napsal nějak temně a napínavě, vzal si to šmahem a výsledek podle toho vypadá.

Opět spousta věcí k rozepsání - Ahsoku si mohl víc rozebrat, chování klonů, pocity z uvěznění a nejasného osudu - ale dopadlo to podobně jako minulý díl, akorát je tu víc nelogičností, takže hodnocení půjde dolů.

Styl psaní: 6.5
O něco více popsané a víc rozmělněné do odstavců než v předchozím díle.

Pravopis: 9

Příběh: 4
Horší než minule, logika dostala na frak.

Faktor změny: 4
Změna ano, ale spíš k horšímu, sice jsou trochu popisy, ale příběh je na nic.

Celkem: 5
Je fakt škoda toho plytkého příběhu! Co by se z toho dalo udělat za parádu - a ty to vezmeš tak šmahem, to je skoro k pláči.

Příště si párkrát projeď příběh a víc nad ním popřemýšlej, ale nezapomeň přitom na postupné vylepšování popisů, bez těch je povídka vždy neúplná. Hodně štěstí do dalšího psaní!

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
23. Červenec 2013 - 17:46
Já už vpodstatě nemám co napsat, protože všechno již vystihli tady naši kolegové. Musím tě pochválit za gramatiku, až na pár drobností je text víceméně bez chyb. Co mi trochu vadilo, je členění do odstavců. Odstavce se totiž obvykle tvoří mírným odsazením textu, není vždy vhodné tam nacpat volný řádek.
Jinak souhlasím se vším, co napsali Viq a Darth Severus ohledně logické stránky povídky. I když bychom připustili, že v povídkách se přece jen nemusíme striktně držet zajetých pravidel života nebo třeba fyziky, pokud hodláš psát o nějakých ne zcela standartních věcech, měl bys je alespoň trochu popsat a vysvětlit. Tvým spisovatelským úkolem (mimo jiné) je, aby tvoje dílo působilo věrohodně a to i v případech, kdy se jedná o fantasy a sci-fi povídky.
Oproti minulému dílu vidím zlepšení, i děj má dobře našlápnuto (pokud ho ještě zbavíš těch nelogičností), proto ti budu držet palce do dalšího psaní a těšit se, co nám přinese další díl! :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
0
-1