Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Poslední věrní CIS

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Trigatron
34-35
18. Červenec 2013 - 13:26
Zajímavě popsaná havárie... asi bych si měl přečíst předchozí díly, ale řekl bych, že máš rozhodně talent. Některá slovní spojení mi přišla trochu kostrbatá, ale nebylo to nic, co by mi kazilo dojem ze čtení.

"You may fire, when ready."

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Mate
29-30
18. Červenec 2013 - 21:26
Príbeh sa pekne rozvíja.
Povedal by som, že možno by to chcelo viac rozpísať niektoré situácie. Taktiež niektoré vety si mohol so štylistického hľadiska trochu inak "skonštruovať", aby bol text plynulejší.

Ale inak mám z poviedky celkom dobrý dojem.

"Obi-Wan... there is good in him… I know. I know there is… still…" ―Padmé Amidala's final words

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
18. Červenec 2013 - 23:45
Příliš to uspěcháváš, nacpat tolik děje do tak mála textu rapidně snižuje výsledný prožitek z povídky. Ačkoliv se to nečte až tolik špatně (ty čárky ve větách se mi zdají trochu šílené), tak je to hrozně stručné - než se dokážu vžít do děje, tak se ihned přesune někam jinam, takže ke konci z toho mám jen trpký pocit promarněného potenciálu povídky.

Posun od předchozích dílů vidím hlavně ve stylizování - rozdělení textu do odstavců je výrazné, ale přeje jen bych text ještě více nadrobil - pokud se podíváš do nějaké knížky, je tam mnohem více odstavců.

Jednotlivé hodnocení:
Styl psaní: 6
Za tohle víc nedám, je to tak nějak divně rozdělené - jednou je děj tady, podruhé tam, rychlé a málo popsané.

Pravopis: 8,5
Tady to není tak hrozné, jak jsem si ze začátku myslel, ale pár chybek tam přece jen je - možná je to z důvodu nepozornosti při kontrole, ale jsou tam :)

Příběh: 5
Co naplat, když někdo původně určitě dobrý nápad napíše uspěchaně, takže z toho nic moc není :(

Faktor změny: 7
Tady to je především za ty odstavce, jinak nic moc.

Celkem: 6
Dobrý nápad, ale místo toho, abys to rozepsal, dal tomu čas, tak je to jen poloviční :/ Jediný co můžu doporučit, je vše mnohem více rozepsat a naskládat do odstavců. Nemusíš hned v příští povídce předvést mistrovské dílo, ale když tam budou popisy, rád přidám další hvězdičky k hodnocení.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
20. Červenec 2013 - 5:44
Souhlasím s Viqem, co se týče té stručnosti - na to, kolik se v povídce událo věcí, je příliš krátká a málo rozvinutá. Každou událost by bylo třeba více popsat, musíš při psaní počítat s tím, že ty sice víš, co se kde v povídce děje a všechno podrobně vidíš, ale my ne. Nám čtenářům musí být děj nejdřív dostatečně přiblížen, abychom ho mohli vidět taky.
Vypíchnu příklad: "Ved se okamžitě schoval do jeskyně, jelikož na zem začaly dopadat hořící kusy recusantu." - do jaké jeskyně? Nikde o ní není zmínka a ani není nijak popsaná. Víme jen, že kapitán vyšel na slunce (ani nevíme odkud!), uviděl hořící trosky a schoval se do jeskyně. To je všechno. Vyšel na slunce z té jeskyně a potom se do ní zase vrátil, nebo vyšel z nějaké vojenské základny, prchnul do divočiny a tam se schoval do jeskyně? Takové otázky by si čtenář vůbec neměl klást, vše by mu mělo být jasné.
Jinak ale povídka není špatná, slibuje zajímavé pokračování a gramatika byla též slušná. V psaní bys měl určitě pokračovat, držím palce! :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1