Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Setkání

Reklama
Autor: Darth Nightom
Přidáno:19. Březen 2013 - 21:55
Přihlásit se k odběru

SETKÁNÍ

Kashyyk. Zelená planeta plná lesů se stromy, sahajícími až do výšky kilometrů, které vypadaly jako by podpíraly mraky, plující si po obloze. Plno krásných jezer odráželo obrazy všech stromů, horských hřebenů a slunečních paprsků. Každé samostatné jezero vypadalo jako obří malířské plátno, které zachycuje obraz jungle, a které je jen tak položené na prázdně ploše uprostřed ničeho. Sluneční paprsky, jež se od jezera odrážely, osvětlovaly wookieská města na stametrových worshyrech a k nim přiléhající pláže také. Občas, když padla mlha, nebylo vidět ani na krok a to umělecké dílo na hladině jezera člověk nezahlédl, ať už se snažil sebevíc.

Z hustých pralesů byl v Síle cítit život, a právě tohle cítila Ahsoka Tano při meditaci na odlehlé plošině stromového města. Občas okolo ní proletěl padající list, nebo brouk. Jeden z těch padajících listů přistál na jejím, před ní se vznášejícím, meči tak dokonale, že nezklouzl dolů na parketovou polahu. Mohla ho klidně shodit tak, že by Sílou naklonila meč a list by sklouzl. Ale neudělala to. Místo toho jen silně foukla a nechal ho po jílci meče sklouznout na zem. Po chvíli zafoukal vítr a list odvanul někam do neznáma. Skončí jako řád Jedi, nebo obletí celý Kashyyyk jako nějaký dobrodruh, co proletěl celou galaxii?

Jakmile se slunce vyloudalo zpoza mraků, našly si paprsky cestu na odlehlou terasu a zalily Ahsoku svým teplem. Otevřela oči a zamrkala. V jejích očích byl viditelný smutek. Ty dva týdny od té doby, co měla Padmé pohřeb na Naboo, co Palpatine přetáhl Anakina na temnou stranu, co byl celý řád Jedi vymýcen, trvaly snad celou věčnost. Pořád si nemohla zvyknout na to, že už žádný řád není. Sice odešla dobrovolně už dávno ale Mistr Yoda ji požádal aby vedla flotilu na orbitě proti separatistickým lodím, které chtěly na Kashyyku vylodit desetitisíce kovových strojů.

Co by se tu beze mě stalo? Obsadili by droidi Kashyyk?

Teď,když je Palpatine u moci, je galaxie mnohem horší než za nejzuřivějšího stavu války.

Za ty tři hodiny meditování, a přemýšlení o galaxii, toho měla tak akorát po krk a radši se šla projít. Chvíli se loudila jen tak mezi terasami stromového města Kachirha pořád v kruhu ale nakonec se dostala až ke krajní terase, asi padesát metrů nad pískem na pláži. Přelezla zábradlí a obratně seskákala po kmeni a větvích až na měkkou písčitou pláž. Při dopadu lehce pokrčila kolena ale i přesto se její boty zabořily do jemného písku.

Přešla snad celou pláž.

Jak byla na druhé straně pláže tak ji zaujala přistávací plocha, která jako přístavní molo zasahovala do vody, podpíraná na třech padlých kmenech. Co ji zaujalo ještě více byla loď, co na plošině přistála. Nevěřila svým očím že tam přistává Tantive IV, loď senátora Organy.

Jakmile Tantive IV přistála tak už u ní byl Chewie a Tarfful spolu s dalšími třemi Wookii. Senátrora Baila Organu poznala snadno protože na něj měla výhled ale ten druhý člověk, který vystoupil spolu se senátorem mohl být kdokoli. Kapitán Antilles to být nemohl, seděl totiž s droidy 3PO a R2-D2 v kokpitu. Rozhodla se že je bude sledovat.

Všichni šli do kmene jednoho ze stromů a nastoupili do turbovýtahu. V Síle Ahsoka cítila dvaadvacáté patro ale ještě něco jiného tu cítila, něco jako příjemné překvapení. Až se turbovýtah vrátil tak vstoupila a na panelu ve dřevěné stěně zadala dvacáté druhé patro. Trochu to zahučelo a už byla nahoře.

Vystoupila z výtahu a šla na terasu aby našla Baila spolu s ostatními. Za tu dobu co se procházela byly na nebi pěkně tmavé mraky, asi bude pršet. Rozhlédla se a našla Baila na terase asi sto metrů od terasy na které stála.

Šla blíž.

„To snad ne!“ řekla překvapená a potěšená zároveň „Luxi, co tu děláš?“

Ano s Bailem tu byl Lux Bonteri. Už ji zpozoroval také a zvedl se od stolu, kde probíhala zřejmě nějaká diskuze. Mezitím se spustil děšt. Ahsoka s Luxem k sobě přímo běželi a na mostu v půli cesty se setkali. Ahsoka mu vběhla do náruče a pevně ho chytila. Lux ji chytil a jak při té rychlosti nestihla zastavit, úplně se s ní otočil kolem své osy. Oba se zase pevně postavili na most a zahleděli se upřeně do očí. Bylo jim jedno že na ně pršelo.

„Chyběl jsi mi, ani nevíš jak.“ řekla Ahsoka se slzami štěstí v očích.

„Nahnala jsi mi strachu, jak jsem zjistil že byl vydán rozkaz šedesát šest. Nevěděl jsem co se s tebou stalo. Jak jsi unikla?“

„Dlouhý příběh ale jestli chceš tak ti to povím. A ještě jedna věc, teď když není žádný řád Jedi, to konečně můžu říct. Miluji tě, miluji tě od prvního dne co jsem tě poznala. Vím že jsem to mohla říct už dávno, jak na mě tenkrát Bariss hodila vinu. Sice jsem odešla dobrovolně ale pořád jsem byla jaksi s řádem. Jen jsem moc nevěřila radě.“

Políbila ho a dlouhou chvíli se vášnivě líbali v kapkách deště. Jakmile skončili řekl: „To samé platí o mě. Něco mě k tobě přitahovalo a události na Onderonu to ještě víc posílily,“ chvíli si odmlčel a jeho další slova o to víc vynikla „miluji tě víc než si dovedeš představit. Od vydání rozkazu šedesát šest jsem starostí o tebe-“ Ahsoka ho zastavila tím, že mu ústa překryla ukazováčkem. Znovu mu vlepila polibek.

Z terasy na ně zavolal Bail: „Chápu že si užíváte setkání ale s Luxem tu máme nedokončené jednání a navíc jste určitě promočení až na kost. Pojďte pod střechu.“ Oba si uvědomili až teď že prší a ihned utíkali pod stříšku nad terasou, kde před chvílí probíhala diskuse. Utřeli ze sebe vodu ručníky, které jim wookieové přinesli a posadili se na dřevěné stoličky.

„Proč jste vlastně na Kashyyku, senátore?“ zeptala se Ahsoka Baila.

„Tajná rebelie. Dáváme dohromady spolu s dalšími senátory jako Fang Zar nebo Mon Mothma světy, na kterých není Palpatinův vliv tak vysoký. Vnější okraj je pro tohle vhodný, je tu plno světů, které nesouhlasí s Palpatinovým novým řádem. Samozřejmně nejsme tak hloupí abychom šli na Palpatina přímo, víme co je v sázce a proto se ho snažíme podkopávat, jak jen to jde. Galaxie se nedočkala vytouženého míru. Lidé ze strachu, aby nebyli obviněni ze zrady, proto raději přijmou tu skutečnost, že nastal mír místo toho, aby si ho vybojovali.“

„Víte to, že je Palpatine sith?“ řekla Ahsoka po chvíli mlčení.

Bail přikývl na souhlas ale překvapený Lux se to dozvěděl až teď.

„Sith?“

„Je to tak, to on celou válku zmanipuloval.“ vysvětlil Bail „ Ale zpět k věci,“ oslovil Bail Wookie „Nebojíte se, i když víte proti čemu stojíte?“

Tarfull zavrčel a Ahsoka přeložila: „Říká že už jednou řekli že pomůžou a stále na tom trvají. Pro strach o sebe, v srdci není místo. Pro strach o ostatní, je ho hodně.“

„V tom případě se vracím na Alderaan.“

***

Jakmile se Tantive IV odpoutala od přistávací plošiny a razila si cestu atmosférou do vzduchoprázdného nekonečného vesmíru, pozorovala Ahsoka společně s Luxem jeho cestu ke hvězdám. Ahsoka si vzpomněla a oslovila Luxe.

„Chceš vědět jak jsem rozkaz šedesát šest přežila?“

„Jsem jedno velké ucho Ahsoko.“

„Začalo to tak že jsem měla velet flotile a vést vesmírný útok nad Kashyykem. Jsou to pěkné nervy když na tobě závisí život celé flotily.“ říkala za chůze a vedla Luxe k místu na pláži, které vypadalo jako by tam z vody, přímo do pevniny vletěl asteroid.

„Sem tě sestřelili?“ tázal se Lux.

„Vlastně mě nesestřelili, byla jsem to já, kdo havaroval. Těsně před tím, než na mě začali pálit vším co měli, mě zasáhla sprška šarpnelů z vybuchující separatistické lodi. Pak jsem havarovala.“

„Štěstí že tu je to jezero jinak by mi z tebe udělali placku.“ objal ji a šli zpátky.

„Stmívá se. Asi nemáš kde přespat že?“

„S Bailem jsme plánovali že hned poletíme, takže ne.“ zavrtěl hlavou.

„Tarfull mi přenechal místnost, kterou poskytovali wookieové mistru Yodovi, takže pokud máš zájem.“

„Nebudu ti vadit?“

„Vadil jsi mi někdy?“ odpověděla otázkou a zavedla ho do turbovýtahu, kterým vyjeli do třicátého patra. Jakmile vyjeli tak Ahsoka zahnula doleva ušla asi čtyřicet metrů na druhý strom a otevřela dveře. Tato rozlehlá místnost s krbem, třemi meditačními podložkami, holoprojektorem a nyní i s Ahsočinim lůžkem patřila mistru Yodovi, když zavítal na Kashyyk. Z terasy, která byla okolo kmene worshyru byl krásný výhled na romantický západ slunce.

Ahsoka tu nádheru každý večer pozorovala ale dnes to bylo jiné. S Luxem to pozorovat pro ni bylo jako ve splněném snu. Objímali se mazlili a na polibky také došlo. Oba si to užívali.

„Pojďme dovnitř.“ řekla Ahsoka a chytila Luxe za ruku.

„Nechám se tebou vést.“

Oba dva si sedli na postel. Lux Začal Ahsoku líbat.

Dlouhá noc plná vášní byla za dveřmi a už je na sebe nenechala dlouho čekat.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
3 hlasy
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
1 hlas
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů