Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Abrams režisérem, 3D se odkládá

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
2. Únor 2013 - 13:40
Vzhľadom na fanúšikmi veľmi dobre hodnotený reštart Star Treku to beriem ako viac-menej pozitívnu správu (podobné sci-fi prostredie, Abrams na Star Wars vyrastal a podarilo sa mu oživiť mŕtvy príbeh - to je dobré na začiatok) s niekoľkými výhradami. Film som nevidel, Star Trek ma neberie, ale asi ako väčšina som sa dostal k seriálom ako Alias či Stratení, ktoré boli vytvárané taktiež pod jeho taktovkou. A práve z toho mám obavy. Abrams sa vyžíva v netradičnej forme podania príbehu (to platí aj pre jeho filmy). Hlavne prekvapivými zvratmi... a to je vec, ktorú si neviem v Star Wars dobre predstaviť. Príbehy oboch trilógii boli zväčša lineárne. Boli tam zápletky, ale nie niečo, v čom by sa človek stratil. Takže som... plný očakávania ako to dopadne.

Neviem nakoľko je ČSFD relevantný zdroj, ale je tam uvedených niekoľko ďalších (aspoň pre mňa) noviniek. Napríklad Lawrence Kasdan by mal spolupracovať na tvorbe scenára. To by mohla byť dobrá správa, aj keď neviem nakoľko jeho práca ovplyvnila epizódy 5 a 6.

A posledná vec, z ktorej mám najväčšie obavy - Abramsova dohodnutá práca. Okrem toho, že bude režisérom Star Wars, bude pracovať (alebo sa nejakým spôsobom podieľať) na Mission: Impossible V, Star Trek 3 a 2 nových televíznych seriáloch. Snáď si nájde čas aj pre natočenie dôstojného pokračovania Star Wars.

+1
0
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
2. Únor 2013 - 13:48
Nemyslel jsi Star Trek 2?

Jinak myslím, že zpracování seriálů a filmů je přeci jen trochu odlišná záležitost, do dvou (a půl) hodin si podle mě netroufne zasadit nějaké moc velké šílenosti.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
2. Únor 2013 - 14:19
Uf, samozrejme, mala tam byť 2.

Máš pravdu. Mojou snahou nebolo tieto dve veci porovnávať, ale skôr načrtnúť niečo o samotnom Abramsovi. Osobne dúfam, že tam žiadna "divočina" nebude, ale nebol by som prekvapený. Či sa jedná o film alebo seriál, je to koniec-koncov jedno. Ide o režisérov prístup k práci a spôsob, akým podáva dej. Neviem o tom, že by sa v Star treku odtrhol z reťaze a dúfam, že mu to vydrží...

+1
0
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
3. Únor 2013 - 21:45
Jen okrajově ke Star Treku: trojka byla správně. Resp. tak na půl. Jedničku a dvojku režíruje a u trojky zůstává jako producent.

A teď ke Star Wars: je fakt (alespoň z mého pohledu), že Abrams točí dost "akčně". Někde jsem četl komentář jednoho z fanoušků, který psal něco ve smyslu: "Tak to je průser, tenhle člověk možná na SW vyrůstal, ale nechápe, že to není jen o závěrečných soubojích na meče a vesmírnejch bitvách." Za mě to vnímám tak, že to záleží hlavně na scénáristovi. Ano, režisér může dost kecat do vizuálu a tak, ale jestli bude příští epizoda spíš o příběhu, nebo na efekt to rozhoduje právě ten, kdo píše scénář.
Upřímně mám ovšem z pokračování trochu obavu - a ne kvůli Abramsovi (ten mi mimochodem přijde jako výborná volba, v novém Star Treku jsem toho viděl ze Star Wars pomalu víc než v Nové trilogii). Mám spíš vítr z Disneyho, který jede zejména na efekt. 3D se pravděpodobně nevyhneme, stejně jako akci (neříkám, že ta ke Star Wars nepatří, nemělo by se to ovšem přehánět).
No nic... momentálně hlavně držím palce právě scénáristům. Jestli to totiž podělaj (ruku v ruce se sebevrahem Džej Džejem), budou muset chodit kanálama, protože nevím, jak jinak by unikli hněvu statisíců fanoušků. Já osobně bych si takovou zodpovědnost na triko nevzal!

JAMU

+1
0
-1
Obrázek uživatele commander bly 8
24-25
3. Únor 2013 - 10:41
škoda to 3d bylo dobré,byl jsem na ep.1 v kině.

a co je ta kantýna?

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Nightom
24-25
6. Únor 2013 - 15:29
3D je vždycky skvělé (s dobrým filmem ještě lepší) ale pokud se dalších dílů SW ve 3D nedočkáme letos tak to ať se na další episodě snaží na 220%. jinak by mohli místo dobrého pokračování SW dát do kin dalčí episody ve 3D.

Pro strach o sebe v srdci může být místo. Pro strach o ostatní musí být v srdci místo.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Exarkun
26-27
3. Únor 2013 - 18:53
Četli jste někdo zdrojový článěk o 3D? tedy samozřejmě kromě adminů... Jak někdo může nechat tak zaujatého člověka napsat o něčem článek... vždyť je to hrůza jak tam haní novou trilogii Star Wars, sice je pravda, že se mi epizoda I líbí ze všech nejméně, nic to nemění na tom, jak skvělý film to, s celou novou i starou trilogií, je... skoro mě to podněcuje k tomu, napsat autorovi toho článku e-mail o tom, jak si to představuje, takhle neprofesionálně zaujatě o něčem napat článek... hrozné

Frankly, it is no honour to defeat you, Crado! Will is half the winning!

+1
+1
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
3. Únor 2013 - 19:32
Nicméně ten člověk ví, o čem mluví, na tom portálu píše články a recenze už řadu let a má jich tam více, než 800, takže přehled má, nejedná se o nějakého hatera, který napsal svůj první článek jen aby se zviditelnil. Každopádně mail ti na něj klidně dám, když mě kontaktuješ do zpráv, už jsem si s ním párkrát psal :-)

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
3. Únor 2013 - 19:51
No, nenapsal sice pouze jeden článek, ale, když ho přímo cituji: "Jakkoli my, hateři nové trilogie, prskáme, co můžeme, papírově zůstává minulý návrat do světa Star Wars velkým úspěchem.", tak je jasný, že je proti nové trilogii zaujatý, nedokáže přijmout nový směr a raději by viděl pořád to stejné... Hm... osobně tyhle recenze raději nečtu, ty lidi jsou většinou nehorázní egoisti, hrozně mě to dostává do rage. EDIT: aj, místo "hrozně" by mělo být "akorát", vypadalo by to líp

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
0
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
3. Únor 2013 - 20:02
Jako egoista mi nepřijde, spíš se prostě nebojí napsat, co si myslí. Nicméně kdo jsem já, abych se ho tu zastával - pokud se vám to nelíbí, napište přímo tam do komentářů, tady je to off-topic a nic se tím stejně nevyřeší :-)

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
3. Únor 2013 - 21:59
Jo, je zaujatý. A já to jedině schvaluji. S novou trilogií je to totiž jako s Jacksonovým Hobitem. Kdyby totiž jeho nejnovější počin neodkazoval na Tolkiena a neměl nad názvem napsáno "Od režiséra Pána Prstenů", byla by kritika dopadající na jeho pomyslnou hlavu mnohem ostřejší. Nebudu se rozepisovat o hobitích nedostatcích (od toho jsou jiné servery), jen řeknu, že to nebyla špatná pohádka, úrovni Pána Prstenů se však ani zdaleka nepřiblížila.
Dovolte mi však jedno srovnání: Peter Jackson prohlásil, že se nemohl dočkat až bude moct udělat skřety digitálně, což nakonec udělal. Proč proboha?! Ti hraní z LotRa vypadají stokrát líp! A to samé se týká Skryté hrozby. Lucas byl tak nadšen z technické úrovně ILM, že se nemohl dočkat digitálních postav. Na Yodu si však zatím netroufl a tak se objevil Jar Jar tak, jak ho známe (a svorně nenávidíme).
Ano, Hvězdné války byly vždy o více či méně převratných vizuálních efektech. Na rozdíl od Nové se však ve Staré trilogii kladl vždy větší důraz na příběh (nebo byly přinejhorším na stejné úrovni, viz Návrat Jediho), což se o Epizodách I-II říct nedá a ač je Pomsta Sithů k původním Star Wars nejblíže, stále má co dohánět (zejména její první polovina).
Tím chci říct: chápu naštvané fanoušky (tedy chápu sám sebe) a je dobře, že svou nevoli a zklamání dali Lucasovi vědět. Protože, jak píšu ve většině komentářů pod místními povídkami, jak se má člověk posunout dál, vyvíjet, když se mu neukážou chyby, kterých se dopustil? To, že to chudák George neunesl a namísto toho, aby se poučil tak dělá uraženýho a ublíženýho je ovšem věc jiná - každý hold kritiku snáší jinak.

JAMU

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
3. Únor 2013 - 22:55
Chudák George natočil E1 - kritici měli kecy, ale lidé na to chodili, pak natočil E2 - byli lidi naštvaní kvůli tomu, že tam "není příběh, je to jen o úžasných tricích"? Řekl bych že ne, protože na to opět chodili, to samé E3. Proč něco měnit, když na to lidi chodí a vydělává to? Já osobně Lucase chápu -> vždycky si bude někdo stěžovat, s tím se bohužel nic nenadělá, ale dokud to nehorázně vydělává, tak držím Lucasovi palce, ať se mu vede dál a nenechá si mluvit do svého světa.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
0
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
4. Únor 2013 - 16:47
Ono je to zejména o zaprodání se. Lucas si na počátku své kariéry zakládal na statutu nezávislého filmaře, trnem v oku mu byly velké korporace. Až časem si uvědomil, že se Lucasfilm stal jednou z nich. Své ideály vyměnil za peníze.
Novou trilogii nemám rád v tom, že těží pouze ze jména starších filmů - které si získaly miliony příznivců nejen díky skvělým trikům, ale zejména skvělému příběhu (přeci jen, je ojedinělé, když druhý díl překoná první - A New Hope < The Empire Strikes Back) - ale nepřináší toho moc nového.

JAMU

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Moloko_El
25-26
6. Únor 2013 - 19:25
Tak naschvál jsem se kvůli tomu koukl na jeho Star Trek a musím říct, že pokud se mu SW povede jako ST, tak se máme na co těšit.

,,Two there should be; no more, no less. One to embody power, the other to crave it.´´

+1
0
-1