Darth Vader má na Ukrajině smůlu.
Napsal:
Engineer Of KDY
Dne: 4.4.2014 20:15 |
Kategorie: Star Wars obecně Zpět na fórum |
odkaz »
:D :D :D
Napsal:
Engineer Of KDY
Dne: 4.4.2014 20:15 |
Kategorie: Star Wars obecně Zpět na fórum |
"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.
EDIT: *ale
*?
"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.
Ak chceš napísať blog, musíš si definovať problém, ktorý chceš riešiť (napr. humanoidi vo svete SW). Následne si položíš sériu otázok, kde tvojou neskoršou úlohou bude ich zodpovedať (Aký vplyv mala technika vtedajšej doby na podobu jednotlivých rás v SW?). Tu prezentuješ častokrát kombináciu objektívnych faktov a subjektívnych názorov. Úlohou je dopracovať sa k nejakej odpovedi. Do blogu by som tiež zaradil aj "články" o prvých skúsenostiach so SW hrou, postupy v hre, tvorba vlastných komiksov či obrázkov, ale aj iné témy.
Ak chceš napísať článok, musíš si ujasniť o čom píšeš a komu to píšeš. Základom je vyšší štýl v kombinácii s nezaujatým názorom. Subjektivita nie je v drtivej väčšine prípadov vôbec prípustná (to je rozdiel medzi bulvárom a serióznym spravodajstvom). Opisuješ fakty, môžeš ich uvádzať do ďalšieho kontextu. Pomenovávaš iba veci, ktoré poznáš (nemôžeš písať o Teórii verejnej voľby, ak ju dôkladne nepoznáš).
Ak chceš napísať založiť novú tému na fóre, definuj si, čo od toho čakáš. Ak máš otázku, over si, či už nebola zodpovedaná. Ak nebola, daj si záležať na dôslednej formulácií (ak otázke ľudia nerozumejú alebo je nejednoznačná, odpovede sa nedočkáš). Ak chcieš prispieť nejakým názorom na niečo, čo sa práve odohralo, ale vieš, že by nesplnil parametre blogu (rozsah, forma, myšlienka), opäť si dôkladne premysli spôsob, akým to napíšeš.
Len podotknem, že toto je môj pohľad na rozdiely medzi blogom, príspevkom vo fóre a článkom. Zatiaľ som sa nestretol so situáciou, že by to niekde fungovalo inak, ako som zhruba popísal. Preto si myslím, že ani v tomto prípade sa nebude jednať o výnimku. Ale ak áno, určite sa vyjadrí niekto kompetentný, kto ma opraví.