STAR WARS oblíbené knihy
Napsal:
Mistr jouda
Dne: 9.7.2013 20:09 |
Kategorie: Star Wars obecně Zpět na fórum |
Jaké jsou vaše oblíbené knihy? Já čtu Darth Maul: Lovec ze stínu a vypadá to dobře...
"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.
EDIT: překlep, lovec stínů
Ad Unum Omnes
Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval
EDIT: Oprava: ten
Tu knihu osobně považuji za nejlepší SW román jaký jsem kdy četl. Rozhodně doporučuji.
PS: Další 2 díly z této trilogie o Baneovi taky určitě stojí za přečtení. :)
"Savior, conqueror, hero, villain… You are all things, Revan, and yet, you are nothing."
Darth Bane: Dynasty Of Evil
Bohužel tyto dva romány nebyly přeloženy do češtiny, četl jsem anglické originály .. ale nedávno jsem narazil i na nějaký český neoficiální překlad, byl docela povedený.
No a Lovec ze stínů .. nebyla to špatná kniha, hlavně se mi líbilo, že nás příběh zavedl do podsvětí Coruscantu, což bylo docela nezmapované prostředí (vidět bylo jen v nějakých komixech a pár dílech TCW). Četl jsem to kvůli tomu, že mě zajímají Sithové a Temná strana, ale znova bych se do čtení Lovec ze stínu asi nepustil.. :)
"Savior, conqueror, hero, villain… You are all things, Revan, and yet, you are nothing."
Booster
Najviac som sklamaný zo série Nový rád Jedi. Vzhľadom k tomu, že na tvorbe všetkých 19 kníh sa podielalo viac ako 10 autor v relatívne krátkom časovom rozpetí, vznikli v dielach malé nepresnosti, ktoré v celkovom meradle kazia celkový dojem. Ale napriek tomu rovnako ako všetky knihy s tématikou Star Wars, aj séria Nový rád Jedi stojí za prečítanie (hlavne z hladiska formovania osobnosti Jacena a Jainy Solovcov)
"Obi-Wan... there is good in him… I know. I know there is… still…" ―Padmé Amidala's final words
,,The dark side is power''
Booster
"I am Grand Admiral Thrawn, Warlord of the Empire, servant of the Emperor."
―Mitth'raw'nuruodo
If we Lose Shepard, humanity may will follow - Mass Effect 2
May the force be with you - Star Wars
Nový Řád bych si docela rád přečetl, ale není na to bohužel čas.. No a s tím Banem souhlasím, ten mě taky bavil nejvíc. :)
Kromě toho mámi všechny fan překlady knih který byly přeloženy neoficiálně a teprve se chystá oficiální překlad třeba trojitou nulu a tvrdý kontakt jsem četl již rok a půl před jejich vydáním.Který knihy sháníš?
Booster
„Když od síly vzdálíš se, věz, že to nebyla Síla, co pohnulo se.“
- Yoda
Ještě mám (zatím jsem jen nakouknul ale chci si to přečíst celé) Star wars komiks Letopisy rytířů jedi, kniha druhá
EDIT: Nejvíc se mi zatím líbí Thrawnova trilogie.
„Vyslyš každého, ale ponech si svůj úsudek.“
Z nového řádu Jedi:Prvotní vektor,Temný Příliv I-Útok,Agenti Chaosu-Hrdinova zkouška,Hranice Víteztví-Zábor a Přerod,Hvězda po hvězdě,Temná Pouť,Nepřátelská linie-Sen rebelů a Bašta Rebelů,Zrádce,Heretik-Zůstatek,Uprchlík a Návrat,Konečné proroctví a Jednotící síla....
Za nejlepší považuji:Knihu Povídek-Setkání v Mlze
EDIT: Všechny mám....
EDIT: Zapomněl jsem na Ruku Odplaty.
"Věk víc než jen počet úderů srdce je. Věk je, kolik chyb udělala jsi"
―Yoda
"Síla je vše a vše je síla."
-Vergere
―Yoda
-Vergere
(Seřazený podle toho, jak se mi líbili)
1. Darth Bane
2. Darth Maul - Lovec ze stínu
3. Bludní planeta - Ta byla fakt hrozně špatná, protože sama o sobě neuzavírala děj a nebyla ani moc dobře napsaná a tak, ale prý je důležitá kvůli Vonkům, protože jde o nějakou planetu Zonam Sekot, nebo tak nějak, ale pro mě, když jsem nový řád nečetl, ztráta času...
Teď čtu Dědice Impéria a je těžké si zvyknout na ten těžší, nebrakový styl, ale cítím, že to bude dobré...
Jinak kamarádka, která vůbec nerozumí SW mi dala knížku z nového řádu, Cesta osudu. Pokud byste ji někdo chtěl, můžeme se domluvit, pravděpodobně za jinou knížku nebo SW předmět, nehodlám dokupovat celý nový řád, abych si ji mohl přečíst :) .
―Yoda
-Vergere
1 - Trilógia o Darth Baneovi
2 - Star Wars: The Old Republic - Deceived: odkaz »
3 - Star Wars: The Old Republic - Revan