Yoda vs. Vader (This is Madness!)
Napsal:
Karpagon
Dne: 7.4.2013 8:48 |
Kategorie: Star Wars obecně Zpět na fórum |
V soutěži "This is Madness!" ( odkaz » ) Na starwars.com byl započat finální duel mezi Yodou a Vaderem. Kdo je Váš favorit?
"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata
„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)
If we Lose Shepard, humanity may will follow - Mass Effect 2
May the force be with you - Star Wars
Do or do not. There is not try.
Meditovat o tom, já budu.
Jsem si vědom toho, že nemám pravdu, nepotřebuji na to být upozorněn. Co mě zajímá, je to, kde dělám chybu.
Unicorns are real ...
I přes to, že jsem přečetl mnoho SW knih, komixů, hrál nejrůznější hry s tématikou SW, kde se vyskytovala spousta dobrých i špatných postav, mezi kterými mám spoustu svých oblíbenců jako jsou např. Darth Revan, Velkoadmirál Thrawn, Kyle Katarn, aj. mám stále svého favorita z filmů.
Jednoznačně jsem volil Vadera bez sebemenšího zaváhání. Mám ho jako postavu rád. Šel svou cestou, sám rozhodl o svém osudu, nebyl jako ostatní Jediové, používal své emoce a chtěl být zkrátka něčím víc... (Lucas je stejně génius, že vymyslel něco takového, jako je postava Anakina/Darth Vadera :))
...
No a v ochraně proti spamu mám obrázek Yody
"Savior, conqueror, hero, villain… You are all things, Revan, and yet, you are nothing."
„Když od síly vzdálíš se, věz, že to nebyla Síla, co pohnulo se.“
- Yoda
Vždycky mě brala více Dark Side.
Jo a stejně si myslím, že je to jasný už od začátku, že je Darth Vader best of!
(Zajímalo by mě, jak by to vypadalo, kdyby Vadera porazil Grievous)
Fight for the win!!!
Z počítače Yodu, z iPadu Vadera, z mého noťasu Yodu, z mamčinýho noťasu Vadera, z taťkovýho noťasu Yodu, z mamčinýho iPhonu Vadera, z taťkovýho iPhonu Yodu a z mýho iPhonu Vadera.
Dobrý, ne? :D :D :D :D :D
" Velký skok vpřed často vyžaduje nejdřív dva krůčky vzad."
Celkově jsi pro Vadera hlasoval čtyřikrát a pro Yodu jen třikrát, takže jsi rovnou mohl dát hlas Vaderovi, protože ty ostatní jsi si sám anuloval.
Geniální, klobouk dolů!
JAMU
EDIT: A ještě jako dodatek: Lidi, když už se nemůžete rozhodnout, tak nehlasujte, takhle jsou ty ankety na, ehm, ho***.
"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka
Nicméně musím vyjádřit touhu, aby zvítězil Yoda. Kdysi jsem ho moc nemusel, myslím ale že zejména proto, že jsem nechápal většinu jeho postřehů a mouder. Nyní již, doufám, jeho narážky chápu a přijdou mi, zejména ve své jednoduchosti, naprosto geniální. Hlavně pak v páté epizodě, kde tento stařeček pronese tolik věcí, z nichž jsi lze vzít příklad a ponaučení, že ho nelze nemít rád.
Když už za nic jiného, tak minimálně za tuto postavu Lucasovi děkuji, protože tak, jako Vader reprezentuje zejména "technickou" část Hvězdných válek (merchandising, přínos ságy kinematografii a popkultuře), Yoda je pro mě představitelem ducha, myšlenky a odkazu autora, který měl (a snad, ač se to nezdá, stále má) hodně co sdělit.
JAMU
Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...
Svoj druhý hlas som mu dal kvôli nezabudnuteľným scénkam z Epizódy V. Tak ako vo filme, som rád, že aj v skutočnosti mohla vyhrať svetlá strana. A vy ostatní, prisluhovači temnej strany, hanbite sa! :D Snáď ešte dokážete nájsť vo svojom srdci dobro tak, ako to dokázal Vader...
(Jinak já hlasoval jen pro jednoho.)
Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.
Do or do not. There is not try.
Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...
Chcel by som pridať ešte ja svoj pohľad, ktorý nebude tak matematický. Ide tu o pointu ankety a "čistotu" výsledku. Každý fanúšik, tak ako to v demokracii, bohužiaľ (vlastný názor), býva, má vždy jeden rovnocenný hlas. Ak by som bol ten, kto anketu zostavuje, zaujímal by som sa práve o tú rôznorodosť názorov. Chcel by som vedieť, aký má jednotlivý fanúšik názor a nie to, koľko zariadení má doma a ako sa rozhodne kombinovať svoje hlasy (prerozdeľovať medzi jednotlivé voľby). Viac by ma napríklad zaujímalo, ako sa zmenil počet hlasov - priemer prvých kôl, s druhými a samozrejme s finále. Keď sa niekto nevie rozhodnúť - nehlasuje. Keď sa mu páčia obidve postavy - vôbec na tom nezáleží. Vyberá sa predsa iba jedna možnosť (čiže fanúšik si proste musí vybrať). Po správnosti by mali existovať 3 voľby (nie "nekonečno", ako to robili niektorí tunajší fanúšikovia a ako to určite robili aj iní). Avšak toto sa pravdepodobne nedá dostatočne ošetriť. Ľudia túto možnosť, takpovediac, zneužili.
Prirovnal by som to k hlasovaniu v parlamente. Sedíte tam a prerokúva sa zákon (modelová situácia). Myslíte si o ňom, že je v podstate dobrý, ale má niekoľko nedostatkov. Môžete hlasovať zaň, ale tie chyby vám v tom zabránia. Môžete hlasovať proti, ale ste si vedomí toho, že by ste spoločnosť "pripravili" o možný pozitívny účinok tohto zákona. Môžete sa zdržať hlasovania, keďže ste analyzovali pre aj proti. Môžete hlasovať za zákon aj proti nemu? Samozrejme, že nie. A tak by to po správnosti malo byť. Vyberáte si jednu voľbu, pričom si musíte uvedomiť, že to, čo si vyberiete, nemusí splňovať všetky vaše očakávania.
Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.
Ak sa môžem spýtať, dalo by sa uviesť pri "hviezdičkovom hodnotení" aj číselné vyjadrenie? Vo forme napr. 7,9/10? Bolo by tak možné jednoduchšie a detailnejšie poznať "skutočné" hodnotenia. Napr. hodnotenie 7,5 a 8,4. Kvalitatívne sa jedná o celkom veľký rozdiel.
Po dlouhých dnech hlasování konečně obstál svého jména a vyhrál. Sice jsem trošku zklamán že Vader nevyhrál ale co s tím naděláme život jde dál.
http://starwars.com/play/online-activities/darth-maul-me/index.html
„Když od síly vzdálíš se, věz, že to nebyla Síla, co pohnulo se.“
- Yoda
Pokud už by se něco takového pořádalo, viděl bych to alespoň na pár změn, aby to mělo po This is Madness vůbec smysl. Například bych soutěž vztáhl jen na Klonové války, vzhledem k počtu postav by probíhaly souboje třeba po třech postavách, místo po dvou, místo jednoho hlasu pro jednu postavu by uživatelé třeba rozdělovali 10 bodů mezi více postav, atd. Ale princip by byl stejný - zjistit nejpopulárnější postavu.
Jak jsem ale řekl, myslím, že vzhledem k tomu, kolik by to bylo práce na implementaci a kolik lidí by se hlasování zúčastnilo si nemyslím, že je to "výhodné". Není to otázka pár hodin nebo pár dnů na přípravu, byl by to docela náročný projekt a proto se ptám - má vůbec něco takového smysl? Mě samotnému se do toho moc nechce, protože si nejsem jist efektivitou (tj. "využitelností") výsledku. Desítky hodin příprav jen pro pár (desítek) lidí mi prostě přijde jako zbytečně ztrávených. Co si o tom myslíte?
„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)