Sekce uživatelských blogů
Napsal:
HorLukRos
Dne: 1.3.2014 16:07 |
Kategorie: Připomínky k webu (2012 - 2015) Zpět na fórum |
Dnešním dnem jsem spustil doménu pro uživatelské blogy. Každý registrovaný uživatel nyní získává možnost aktivovat si vlastní Star Wars blog pod tímto portálem, psát tam články, nahrávat obrázky atp. (funkce mohou přibývat).
Rád bych ale v první řadě upozornil na fakt, že se jedná o opravdu komplikovaný systém a já nemám prostředky ani čas všechno otestovat úplně dopodrobna a ve všech prohlížečích, obzvlášť vezme-li se v úvahu, o jak proměnlivé prostředí se jedná. Nemohu prostě sám pokrýt všechny případy užití a všechny varianty průchodu systémem a tak bych rád požádal všechny uživatele, aby mi nahlásili (buďto sem, nebo do zpráv), pokud objeví nějakou chybu. Může to být chybová hláška, nefungující odkaz nebo třeba jen špatně napozicované tlačítko.
Některé věci, které nejsou prozatím naimplementovány ale se kterými počítám do buducna:
Náhled článků před uložením
Zpracování formuláře pro přidávání a editaci článku je poněkud odlišné od běžných formulářů zde na webu a prozatím chybí možnost zobrazit si náhled před samotným uložením. Vzhledem k tomu, že majitel blogu může provádět editaci článku kolikrát chce, není to zas až tak nic hrozného, ale možnost náhledu snad časem dodělám.
Sekce s komentáři
Asi by to chtělo, aby měl majitel blogu možnost výpisu všech komentářů v jeho vlastním blogu. Ať už na nějaké zvláštní stránce, nebo formou bloku v menu (nebo obojí). S tím počítám.
Info v profilech
V profilech uživatele by to nejspíš chtělo výpis článků z jeho blogu, tak jako je nyní v profilu seznam povídek. To snad dodělám během pár dnů, to by neměl být až takový problém.
EDIT: jinak vynikající práce
EDIT: A pokud myslíš obrázky, nejideálnější jsou .jpg a .png. Nejdřív si je nahraj do galerie a pak je můžeš snadno vložit do článku pomocí poslední ikony v editoru článku.
Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.
Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.
EDIT: chybička se vloudila ale obrázky mi stále nejdou
Pokud ti nejdou nahrávat obrázky, popiš mi, jak přesně postupuješ, na co klikáš a co to dělá či nedělá. Na základě tvého popisu, že ti něco nejde, ti moc neporadím.
Nejdřív si otevři svou galerii obrázků ( odkaz » ) a tam nahraj všechny obrázky, které potřebuješ. Pak je můžeš do článku vložit pomocí poslední ikony v editoru článků ("Vložit obrázek"). Nezapomeň, že se jedná o WYSIWYM, ne WYSIWYG editor, takže při editaci všechny obrázky uvidíš jen ve formě tagů jako [obrazek http://nejakaadresa], teprve až po uložení a ve výsledné podobě se obrázky vyrenderují (spolu s dalším formátováním).
Samozřejmě jakožto uložiště obrázků můžeš použít i externí služby, pokud například máš účet na DeviantArt, ImageShack nebo někde jinde a chceš použít obrázek odtamtud, prostě po kliknutí na "Vložit obrázek" v editoru článků ručně zadej jeho adresu.
Jenom mám prosbu. Bylo by možné nějakým způsobem dát do mého blogu článek o battlefrontech, který sem napsal ještě na starém webu, myslím si že nebyl k zahození, a dal mi opravdu dost práce.
Pokud to půjde budu rád, ale pochopím, pokud to nepůjde.
dělám amatérské lego star wars animace - http://www.youtube.com/channel/UCNQsdJy7J9Bubpa0b79o2VA?feature=mhee
Ptám se proto, abych věděl, jestli ho mám psát znova, nebo jestli se dá ještě někde vyhrabat.
dělám amatérské lego star wars animace - http://www.youtube.com/channel/UCNQsdJy7J9Bubpa0b79o2VA?feature=mhee
Ale není problém ten článek napsat znova.