Star Wars Povstalci S02E01
Napsal:
valada06
Dne: 21.6.2015 19:23 |
Kategorie: Ostatní Zpět na fórum |
Včera měla premiéru první epizoda druhé série Star Wars: Povstalci. Vím, že bude jistě přidána do seznamu epizod tady na webu, ale jelikož se tak zatím nestalo, řekl jsem si, že bychom se zde mohli podělit o naše dojmy z této epizody.
POZOR SPOILERY!
Úvodní dvě epizody byly rozhodně lepší než většina předchozí série. Nejen, že povstalci měli problémy, zemřela ministryně Tua a ten phoenix pilot. Samozřejmě jsme všichni věděli, že hlavní skupině se nemůže nic stát (ale už to nebylo tak do očí bijící jako v první řadě) a Vaderův střet s Kananem ukázal, Kananovi schopnosti. Ezra byl opět trochu otravný, ale dle mě byl v rámci mezí. Vedení rebelie dostalo ránu mezi oči. Závěr s Ashokou a Vaderem byl dech beroucí.
Nechápejte mě špatně, já povstalcům vždy fandil a fandil budu, ale nesmí to být tak jednostranné jako v první sérii (byla by to nuda), a tak občas díly takovéhoto typu s radostí uvítám.
Opravdu slibný začátek. Dejme tomu, že první sérii budu brát spíše jako takové rozsáhlejší představování hlavních postav o tom, jak reagují a kdo jsou. Jestli tedy bude druhá série alespoň taková, jako byl tenhle díl, jsem ochotný všechno, co bylo smáznout a začít se seriálem od znovu. Konečně jsme měli možnost vidět Galaktické Impérium, ne nějaký neuspořádaný paskvil, který má z nějakého nepochopitelného důvodu neskutečné množství zdrojů, arzenálu a vojáků, aniž by ukázal jediný důvod, proč si je zaslouží.
Cokoliv Darth Vader řekl, nebo udělal mělo hlavu a patu a neslo to 100% efektivitu. Dokonce i Strormtroopeři mi připadali víc jako elitní vojáci impéria, pravda, že v přestřelce v přistávacím doku nikoho nezastřelili, ale rebelové měli na své straně moment překvapení a i tak dokázali stormtroopeři sundat jejich Landspeeder a i sestřelit jejich loď.. první 2 úspěchy v celém seriálu.
Při souboji Vadera s Kananem jsem se poprvé za celou dobu sledování seriálu přistihl, že tu scénu sleduji s napětím, vzrušeným bušením srdce a pocitem nejistoty z toho jak to dopadne. Sice jsem původně čekal, že Darth Vader Kanana zabije, ale zase na druhou stranu, výsledek souboje by se jen s těží dal nazvat triumfem rebelů, už jen proto, že Vader chtěl, aby odtamtud rebelové odletěli.
V momentě kdy likvidoval eskadru A-wingů jsem si říkal, že je to možná trochu přitažené za vlasy, ale zase na druhou stranu se mi vybavily všechny ty kousky, co jako Anakin prováděl v Clone Wars a ve srovnání s tím byl tohle slabý odvar.
No ještě jednou, ve zkratce, jen tak dál a seriál Rebels by se opravdu mohl stát tím, čím měl původně být.. tedy obstojnou náhradou Clone Wars. Jen doufám, že Darth Vader se bude angažovat i nadále.. že to tímhle dílem nekončí, protože bych si skutečně přál, kdyby to byl opravdu on, kdo zabije Kanana (radši bych samozřejmě viděl mrtvého Ezru, ale to bych chtěl už asi moc) a taky bych neskutečně rád viděl jeho Duel s Ahsokou, mistr a učedník tváří v tvář.
EDIT: To jsem se ale rozepsal.. palec nahoru pro každého, kdo to vydržel až do konce :D
Frankly, it is no honour to defeat you, Crado! Will is half the winning!
Jinak, pokud někdo neví, kde to najít, tak mohu doporučit tuto stránku: odkaz »
Epizody tam jsou online někdy ještě v den odvysílání v TV a pokud si založíte zdarma účet, můžete si epizodu i stáhnout v rozlišení 1280x720 :)
<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>
„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)
Celkově se mi epizoda líbila mnohem více, než úvodní film první řady. Opravdu silný díl se skvělými scénami a momenty :) A pokud se celá druhá řada ponese více méně ve stejném duchu, troufám si říct, že Rebels splní to, co od nich všichni očekávají - plnohodnotnou náhradu The Clone Wars :)
<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>
Taky se přimlouvám za české titulky (až bude čas), díky! Nevíte někdo zatím alespoň o anglických titulkách?
I am the holder of the torch, lighting the way
I am the keeper of the flame, soldier of balance
„I sense great fear in you, Skywalker. You have hate. You have anger. But you don't use them.“