Knihy se SW v angličtině
Napsal:
Darth Shadow
Dne: 14.7.2014 12:08 |
Kategorie: Ostatní Zpět na fórum |
Zdravím,
poslední dobou (už asi 3 měsíce) řeším dilema ohledně knížek s tématikou STAR WARS.
Totiž, mám možnost objednat si několik knížek (mimo jiné i zbývající knihy z trilogie o Darthu Baneovi), které na stránkách Egmontu, jestli vůbec někdy, ještě hodně dlouho neuvidíme vzhledem k jejich rychlosti vydávání knih se SW tématikou (například příští rok jich vydají jen šest - což je hodně velký nepoměr vzhledem k tomu kolik knih existuje).
Ale má to háček, těch několik knih je totiž v angličtině - i když věřím, že mám bohatou slovní zásobu a textu v angličtině dokážu porozumět - a já si nejsem jistý, jak si budu užívat děj například, když v jednom odstavci naleznu třeba sedm pro mně z cela neznámých slov nebo rovnou celou větu nebo frázi - a tyto pro mně nová slova si budu muset překládat, a tím se alespoň z mého pohledu odcizovat ději.
Proto se chci zeptat, jestli si někdo pořídil knihu v angličtině, tak jak se mu četl její obsah a jak si užíval její děj.
Děkuji za odpovědi.
Doporučoval bych ti projít si náhledy knih - např. Revan má k nahlédnutí prolog (Amazon: odkaz » , GPlay: odkaz » ) a i jiné knihy budou mít pár stránek k nahlédnutí. Nemusíš si tedy kupovat celou knihu, ale přesto budeš mít přibližnou představu o tom, zda bys to přečíst dokázal či ne.
Myslím, že rozhodně stojí za to to zkusit - zlepšíš si angličtinu, dozvíš se něco nového o SW, nebudeš muset čekat na překlad a jako bonus dostaneš cool pocit z toho, že si přečetl knihu v jiným jazyce než je čeština :D
"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln