Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Česká SW wikipedie

Napsal: mezcal
Dne: 24.3.2014 22:13
Kategorie: Ostatní
Zpět na fórum

Chodíte na českou SW wiki? Zdá se vám v pohodě? Co vám tam nejvíc chybí? Dávají články smysl nebo dost informací?
Přidat komentář
Obrázek uživatele Pětka
25-26
Pětka [Redaktor]
25. Březen 2014 - 16:24
Děláš krásnou reklamu, ale budiš :D

Chodíte na českou SW wiki?
Ano, chodím, ale jen pokud potřebuju něco zjistit nebo se v něčem ujistit, takže tak párkrát do měsíce.

Zdá se vám v pohodě?
Jo, celkem v pohodě, sice tam není tolik článků jako na wookiepedii, ale tomu, kdo ovládá angličtinu nebo překladače to nevadí.

Co vám tam nejvíc chybí?
Asi nějaká pravidelnost. To, co je nyní „Doporučený článek” bylo dříve „Článek týdne”, ale Luke Skywalker tam byl stále. Byl tam od doby, kdy jsem na wiki poprvé přišla a je tam do teď. Chtělo by to doporučené články obměňovat - aspoň jednou měsíčně.

Dávají články smysl nebo dost informací?
Záleží na tom, kdo je píše. Někdo články psát umí a někdo zase ne. Někdo umí z textu vytáhnout to podstatné a znovu to zformulovat do vět, takže nemusím číst sáhodlouhé texty, ale zároveň se dozvím, co potřebuji. Někdo jiný naopak hodí anglickou stránku do Googlu a přeložený text jen vloží...

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Anakin Solo
25. Březen 2014 - 17:21
Ano,chodím tam často. Zdá se mi celkem v pohodě. U některých článků mi chybí informace....zatímco na anglické je jich hrozně moc tady je jich u některých článků pramálo. Smysl mi dávají a informací je někdy a dost někdy málo....

"Věk víc než jen počet úderů srdce je. Věk je, kolik chyb udělala jsi"
―Yoda

"Síla je vše a vše je síla."
-Vergere

+1
0
-1
Obrázek uživatele Komár
31-32
25. Březen 2014 - 17:47
jediné co mi tam nejvíc chybí je že u článků s danou dobou nebo u postavy nejsou výskyty(v jakých knihách, nebo filmech)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Calse Lirryns
28-29
25. Březen 2014 - 19:36
Myslím, že jsem tam byl jenom jednou a to když jsem ji objevil. Podle mě nemá smysl tam moc chodit, protože většinu věcí, co jsem si tam přečetl, jsem už předtím postřehl z filmů nebo někde slyšel. Když potřebuju najít něco o Star Wars, tak jdu radši na anglickou wookieepedii. Tam mají všechno, akorát je ta stránka hrozně pomalá.

Jsem si vědom toho, že nemám pravdu, nepotřebuji na to být upozorněn. Co mě zajímá, je to, kde dělám chybu.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
26-27
25. Březen 2014 - 20:20
Česká Star Wars Wikipedie... Tam už jsem nebyl hodně dlouho... Oproti anglické wiki je tam podstatně méně témat a informací... Na druhou stranu se o ni stará o dost méně lidí. Když si já chci něco zjistit, chodím na tu anglickou... Jednak se tam toho opravdu dozvím více a jednak si tím procvičím a vyzkouším svou znalost jazyka anglického :) Ikdyž občas si to tak porovnávám. Čtu si stejná témata na obou, ale to opravdu málokdy, jelikož na České je buďto okopírovaná část z anglické nebo tam je pět řádků, že se člověk stejně nic nedozví :(

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+3
-1
Obrázek uživatele mezcal
31. Březen 2014 - 18:18
wikipedie trpí počáteční náplavou článků, které byly sepsány na koleně a často jen proletěly google translatorem. Poslední dobou tam pravidelně píšou 2-3 lidi, takže to moc rychle nepřibývá.
Každopádně je tady určitě dost lidí, kteří by mohli přispět a založit tam svoje oblíbené téma. Nestyďte se:)

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Daron
34-35
12. Květen 2014 - 15:30
Většina z vás si tu stěžuje, že tam toho moc není. Co takhle s tím něco udělat? :) Ty články se nenapíšou samy.

Administrátor Czech Star Wars Wiki

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Oliver98
26-27
12. Květen 2014 - 15:35
Ja ju ani nenavštevujem. Minule som tam bol, ale to čo napíšem si fakt neber osobne. Nie je to žiadny útok voči tebe. Fakt je tam to isté čo na Wookine, po väčšinou len skopírované a preložené. Niekedy mi ten preklad pripadá ako cez Translator (neskloňované mená občas) a fakt že sú tam chyby by sa dal ospravedlniť, keby ste si to po sebe prečítali a opravili. Všetci sme ľudia, ale fakt nemám čas ani náladu na rozmýšľanie, čo to ten autor asi chcel napísať. Sorry, ale fakt radšej originál.

+1
+1
-1
34-35
12. Květen 2014 - 15:40
To je snad jasný, že tam toho nebude víc, než na Wookiiepedii, ne? Většina těch článků jsou překlady, protože v češtině těch zdrojů tolik není. Stejně tak je samozřejmé, že pro lidi, kteří umí velmi dobře anglicky, nemá smysl.
A napíšu znova to samé - pokud najdeš něco, co se ti nelíbí, nic ti nebrání to opravit. ;)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Oliver98
26-27
12. Květen 2014 - 15:43
Tak jesňe vyše 100 000 článkov, nedáte asi nikdy v takomto počte, ale mrzí ma že si to po sebe ani neviete prečítať, nemáte korektúru. Hneď by to lepšie vyzeralo. :)

+1
+1
-1
34-35
12. Květen 2014 - 15:46
Já osobně po sobě články čtu. ;) Nebo se aspoň o to snažím. Bohužel nemám čas dělat to za všechny autory. :)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele mezcal
12. Květen 2014 - 18:19
ti, co tam píšou teď, mají texty v pohodě. Bohužel na první pohled nejde poznat, že ty gramaticky i obsahově katastrofální články byly napsány už před x lety. Kdyby měli editoři dělat jejich korekturu, tak by museli ty články napsat prakticky odznova. Což se jim asi moc nechce :))

+1
0
-1
Obrázek uživatele Honzík2001
23-24
12. Květen 2014 - 17:58
mě se líbi žiotopis Revana

dart maul

+1
-1
-1