Even Piell - Anakin Skywalker
Napsal:
Stepanokus
Dne: 11.5.2013 10:59 |
Kategorie: Klonové války - The Clone Wars Zpět na fórum |
Ahoj, kdesi jsem četl, že mistr Piell byl členem Rady. Ale poté co zemřel se jeho místo v Radě uvolnilo. A právě na toto uvolněné křeslo Palpatine dosadil Anakina. Jestli to tak skutečně je, pak v Radě Jediů ale strašně dlouho chyběl jeden člen, protože od epizody Citadel Rescue byla ještě spousta dalších epizod a určitě to bylo několik měsíců. Je to možné?
Meditovat o tom, já budu.
EDIT: Mimochodem, fakt inteligenti co daj disliky za obyčejnej komentář.
Don't ask, if you don't care.
To by malo znamenať, že keď jeden odišiel, mal by byť nahradený "povýšením" niekoho nového a žiadne miesto by tak nemalo zostať prázdne a už vôbec by nemal byť počet členov Rady voľný. To by mohlo znamenať nerovnováhu, keďže rozhodovanie a moc by sa koncentrovali do menšieho počtu "rúk".
Prečo bolo miesto nezaplnené, môžeme iba hádať, avšak:
1. reálne nevieme, ako dlho bolo miesto neobsadené
2. nepoznáme celý proces povyšovania (dĺžka, stav, schvaľovací proces)
3. je možné, že dlhší výber mohol byť spôsobený neexistenciou vhodného kandidáta s patričnými schopnosťami a skúsenosťami, dlhým výberom možných kandidátom, odsunom výberu z dôvodu vážnejších záležitostí a tak ďalej...
Mám dojem, že majster Piell bol "dlhodobým" členom Rady a preto jeho postavenie by malo byť vyššie. To by mohlo znamenať aj vyššie nároky na kandidáta a to by mohlo vysvetľovať aj to, prečo jeho miesto zostalo dlho neobsadené.
Pokiaľ sa v niektorých detailoch mýlim, prosím, opravte ma.
V nejvyšší Radě bylo:
- 5 doživotních členů
- 4 dlouhodobí
- 3 krátkodobí
Pak ještě další hodností byl Představený řádu. V době epizod I, II a III jím byl Mace Windu. (Yoda mu to přenechal)
Myslím, že ty všechny epizody mezi tím nemusely jít po sobě a mohl uběhnout tak měsíc/dva. Za tu dobu (navíc ve válečném období) určitě nemohl proběhnout celý proces přijímání nového člena.
Třeba příklad z reality: papež se vybírá také dlouho a po urč. době od konce funkčního období papeže starého. A je to nejdůležitější osoba pro křesťany.
EDIT: Naopak jsem ti dal like (vážně)
Jsem si vědom toho, že nemám pravdu, nepotřebuji na to být upozorněn. Co mě zajímá, je to, kde dělám chybu.
„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)
EDIT: Eeth Koth je v TCW nadalej živý.