Ewan McGregor se vrací do epizody VII
Napsal:
LordDaureen
Dne: 16.8.2013 20:45 |
Kategorie: Filmová hexalogie Zpět na fórum |
Jedna novinka, podle serveru Latino-review.com se setkáme s další známou postavou i v další epizodě. Je to Obi-Wan Kenobi, kterého si v epizodě I až III zahrál Ewan McGregor. Bude se opět zjevovat pouze jako duch a podle informací ho bude vidět nový padawan, někdo z nové generace.
Don't ask, if you don't care.
If we Lose Shepard, humanity may will follow - Mass Effect 2
May the force be with you - Star Wars
"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata
Teďka pro fanoušky Impéria.. odkaz »
Prý se má také vrátit Palpatine. Ne sice jako klon z komixu Dark Empire, ale stejně jako Obi-wan, v podobě Force Ghost.. jaký na to máte názor?
"Savior, conqueror, hero, villain… You are all things, Revan, and yet, you are nothing."
Nemám nič proti cameam Hana Sola, Luka Skywalkera, či nejakým easter-eggom v podobe spomenutia, udalostí, bitiek, postáv zo Star Wars franchize...ale dúfam, že štúdio a režisér nebude ťahať do nového filmu staré mŕtve postavy a radšej dá šancu novému príbehu a novým postavám
EDIT: edit: A mimochodom Imperátor sa už vôbec nemôže vrátiť...Leia sa o to postarala pri jeho druhom návrate... jeho duch vrhnutý do ničoty odkiaľ niet návratu.
K tvojmu editu: Dnes sa viac-menej oficiálne hovorí, že filmy nebudú vychádzať zo žiadnej knižnej ani komiksovej predlohy. Vytvára sa nový príbeh s novými postavami, ktoré tie staré budú sprevádzať - z dvoch dôvodov: a) aby bol pre nás film lákavejší b) aby vôbec existovalo nejaké prepojenie na staršie časti. Inak povedané - môže sa odohrať čokoľvek.
Že sa Anakin zjavil v remasteri mladý(Hayden Christensen) to vysvetlili, tým, že sa opäť vrátilo jeho svetlé ja. IMHO pri Obi-Wanovi to nemá význam, týmto len odsunú zobrazenie už zosnulého Aleca Guinnessa na vedľajšiu koľaj. Viem si predstaviť ten flame na J.J. Abramsa od HC fans ak niečo takéto zrealizujú.
Ich argumentácia bola veľmi chabá a nedostatočná. Povedzme to takto: keďže si dovolili spraviť chybu v minulosti (ja to považujem za minimálne nelogickú vec) a bola im viac-menej odpustená, dnes by mohli spraviť to isté a možno by sa to už za chybu ani nepovažovalo. Môžu opäť použiť inú argumentáciu, ktorá by to vysvetlila - napríklad to, že duch Obi-Wana sa má zjavovať inej osobe. Keďže som dokázal preglgnúť Christensena v epizóde VI a príliš som sa v tom odvtedy nevŕtal, dnes by mohol celkom bez problémov prehlásiť, že by som McGregora zvládol, ba až privítal.
To je samozrejme len môj názor a akokoľvek by sme sa dohadovali, vždy by sme riešili len naše subjektívne pocity. Ja osobne v tom teda nevidím nejaký problém, na druhú stranu viem pochopiť rozpaky ostatných. Tu sa stretávajú len naše predstavy a ilúzie o nových filmoch, ale som skutočne (s nadšením) zvedavý, čo si pre nás autori pripravia.
EDIT: A navíc Alec Guines neměl rád Star Wars.
Já si myslím, že oba, Alec Guinness i Ewan McGreogor skvěle splnili svou úlohu, jako starý a mladý Obi-Wan. Oba to jsou skvělí herci a oba mají jedinečné charizma. Stejně dobře bych si ale dokázal představit mladého A. Guinnesse jako maldého Obi-Wana a starého E. McGregora jako starého Obi-Wana.
Co se týče vztahu A. Guinnesse k Hvědným válkám, tak fakt je, že roli Obi-Wana v Epizodě IV přijal jen kvůli tomu, že byl prakticky na mizině, během natáčení té roli vůbec nevěřil a vůbec ho nebavila. V tomto ohledu mu ovšem nelze naprosto nic vyčítat. Když se natáčela Epizoda IV, tak skoro nikdo ze štábu nevěřil scénáři a Lucasovi za zády si všichni šuškali, jaký se to točí nesmysl a jaký to bude propadák. Že ho ta role nebavila, to mu taky vůbec nelze vyčítat. A. Guinness byl skvělý herec. Byl to hotový herecký chameleon a je až neuvěřitelné, jakou širokou škálu rolí a s jakou elegancí a precizností dokázal zahrát. Na roli Obi-Wana ale praticky není co hrát. Obi-Wan v Epizodě IV je stařík, který po většinu času jen vede učené řeči, párkrát mávne pazourou, párkrát mávne světelným mečem a pak ho zapíchnou. V Epizodě V a VI se sice opět objeví - jako duch - ale to už jen vede učené řeči. (Tím samozřejmě nechci říct, že nemám učené rozpravy v Hvězdných válkách rád. Naopak, mám je možná i radši než akční scény a jsou klíčovou součástí Hvězdných válek, bez nich by HV byly jen laciná střílečka. Ale k tomu, aby člověk zahrál moudrého staříka opravdu herec nepotřebuje mnoho - stačí dostatečné charisma, zajímavý mentorský hlas a průměrné herecké schopnosti - a ve srovnání s jinými Guinnessovými rolemi je Obi-Wan opravdu role "pro malé děti".) Takže se vůbec nelze divit, že A. Guinnesse tahle role nebavila, a vůbec bych mu nevičítal, kdyby prohlásil, že ji nemá rád. Navíc, pokud je mi známo, tak když A. Guinnesovi Hvězdné války promítli v předpremiéře, tak prohlásil, že si myslí, že je to dobrý film a že bude určitě mít úspěch, zvlášť u mladých.
Co se týče McGregora jako Obi-Wana v Epizodě VII, tak je to podle mě kardinální nesmysl, ještě větší než bylo nahrazení Sebastiana Shawa v Epizodě VI Haydenem Christensenem. Nemám nic proti tomu, aby se v E VII objevily postavy z nové trilogie, které nebyly ve staré trilogii (Windu, Jar-Jar...), ale pokud už chtějí, aby byl v E VII Obi-Wan, ať radši vyberou nového herce, který bude mít na Obi-Wana věk. Ne že bych si myslel, že by byl E. McGregor je špatný herec, ale vážně si nedokážu přestavit, jak by ho museli namaskovat a jak by dokázal hrát staříka, aby to znělo přirozeně. U hodně maskovaných postav s "šaržírovaným" hlasem jako byl Císař v E VI není problém, aby mladý I. McDiarmid nasadil dědkovský hlas, ale kdyby měl nasadit stařecký hlas E. McGregor, tak dlé mého to nikdy nebude znít věrohodně jako starý moudrý Obi-Wan.
Still better...ako články kde ťa uisťujú, že tam bude hrať ten a ten...a kopec textu je čistý fake.
Článok nemá žiadnu informačnú hodnotu, úroveň žurnalistiky neustále upadá. Dnes skutočne stačí hodiť prekrútený bulvárny nadpis, v článku tej téme venovať dve jednoduché vety a zvyšok doplniť textom, ktorý sa tejto téme ale absolútne vymyká. Pointou bolo to, že Ewan bol na premiére svojho nového filmu, pointa bola, že robil rozhovor, kde sa len okrajovo zmienil o tom, že sa ohľadom SW nič nezmenilo.
A čo by som chcel viac? Nuž, chcel by som, aby článok informoval. Ak spomína premiéru filmu, tak nech opíše film, pozadie, premiéry, výroky aj ostatných hercov, reakcie. Ak chce informovať o Star Wars, nech napíše, čo zatiaľ vieme, čo by sme mohli predpokladať, kedy by sme mohli o niečom novom dozvedieť. V minulosti to fungovalo, prečo to nefunguje dnes?
Na takom webe sa o SW ozaj nedozvieš veľa....to už skôr na kvalitných zahraničných weboch, špecializovaných na informácie zo sveta Star Wars, vytvorené skutočnými Star Wars fanúšikmi.