Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Disney ruší LucasArts, připravované hry nebudou

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele bogi_cze
31-32
4. Duben 2013 - 9:48
Škoda na SW 1313 jsem se těšil doufám, že nám nějaké studio udělá radost a ten projekt převezme. Co se týče First assault asi žádná škoda ale Battlefront 3, který z toho mohl vzejít. WHY!! DISNEY WHY! Radši bych oboje jak Lucas Arts tak licenci třetích stran... :(

+1
0
-1
Obrázek uživatele PZ-951
31-32
4. Duben 2013 - 10:18
Na SW 1313 sem se těšil jak malej, SW hry jsou jediný hry který kupuju :D ostatní sháním jinak. A Disney to takhle posere, zruší Clone wars, zruší hry, teď se děsím jak dopadnou filmy. Bojím se co nakonec natočí, zatím jen plivaly na Star Wars :/

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Pablo.knight
30-31
4. Duben 2013 - 15:32
Očividně mají dost peněz na níčení nežádoucí konkurence. Doufám, že zdroje těchto informací mají jen párdenní časový posun a jedná se o žert. Očividně u Disneyho preferujou Star Trek.

„Tu es oder tu es nicht. Es gibt kein Versuchen.“

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
4. Duben 2013 - 13:37
Tak to už přestává všechno! Nejdřív Clone Wars, pak hry a teď ještě 1313?! Jestli to tak půjde dál, bojím se, že zruší i ty epizody 7, 8 a 9! Prodat Lucasarts Disneymu byla ta největší blbost, jakou George Lucas udělal. Na 1313 jsem se fakt těšil :(

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Sabaqeen
25-26
4. Duben 2013 - 13:50
Což o to, zruší, ale co když je totálně zprasí? Toho bych se bála skoro i víc.

Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. A z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Azureta
4. Duben 2013 - 14:49
Jak pomíjivé je štěstí.... je to asi půl roku, kdy jsem star wars filmy viděla poprvé v kuse a nemohla jsem přestat. Když jsem se dostala na poslední epizodu clone wars ohlásili konec. A teď když už jsem chtěla začít hrát i hry, ZRUŠÍ i lucasart se VŠEMI rozdělanými projekty??? Disney má poslední naději než se potopí úplně, a to jsou 3 nové filmy. Jestli je zprzní svět se vzbouří.....

Do or do not. There is not try.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
4. Duben 2013 - 14:49
Zas*aný Disney! Co to Lucas prodal Disneymu jde všechno do pr**le! Co já budu k čertu dělat?! :(

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
0
-1
Obrázek uživatele CT 99 9999
4. Duben 2013 - 14:56
Znamená to že nebudú ani ďalšie Lego Star Wars hry?

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
4. Duben 2013 - 15:13
Ja naopak tento krok schvaľujem. Pokiaľ si dobre pamätám, tak sa o podobnom kroku (presun tvorby hier k iným vývojárom) rozpráva hádam od roku 2005, keď vyšiel posledný Battlefront. Povedzme si to otvorene, LucasArts dochádza dych už dlhšiu dobu. Ako poslednú relatívne kvalitnú hru hodnotím práve Battlefront 2. Aj tu si však musíme pripustiť, že sa jedná len o vernú kópiu Battlefieldu. Chápem, že úspech sa nemusí spájať so snahou o inováciu, ale predovšetkým schopnosťou predať svoj produkt. A tu si myslím, že LucasArts opäť zlyhal (tým myslím všetka činnosť po uvedení Battlefront 2)

Zároveň je treba poznamenať, že štúdio, ktoré nedokázalo už pár rokov dodať kvalitný, dobre sa predávajúci produkt, nie je predsa potrebné na to, aby sa mohli predávať licencie tretím stranám. Obrazne povedané, nálepka na hre LucasArts je slabšia, ako keby tam bolo Disney. Najkvalitnejšie hry (na základe hodnotení - 21. st.) ako KotOR či EAW robili štúdiá ako BioWare (ktoré samozrejme stojí aj za SW: TOR), či Petroglyph, kde LucasArts pôsobil len ako vydavateľ.

Môžu nastať len dve situácie: buď to dopadne ako s Lord of the Rings, kde sa objavilo veľa slabých titulov, ktoré odradili od tvorby niečoho kvalitnejšieho (aj to sa však možno zmení, keďže licenciu na produkty už nevlastní len jedno štúdio), alebo sa vývoja ujme nejaká spoločnosť, ktorá by mohla reštartovať staré tituly, obnoviť nevyužitý potenciál, ktoré SW hry skrývajú. Je zároveň otázne, či trh už nie je presýtený podobnými hrami. Na druhej strane však stojí cieľ Disney, ktoré chce natočiť 3 nové filmy. A k tomu samozrejme poskytne všetko možné od plyšákov, tričiek, nekvalitných a drahých hračiek až po hry. Určite to príde. Disney bude chcieť využiť ten ošiaľ okolo Star Wars, kým ešte vôbec nejaký existuje. A bude to robiť všetkými dostupnými prostriedkami, aby sa im tá niekoľko miliardová investícia čo najskôr vrátila.

Myslím si, že ak chce Star Wars prežiť, musí ísť s dobou. Musí sa prispôsobiť užívateľom a priniesť niečo, čo ho spraví konkurencieschopným. A možno, že práve toto by mohla cesta, ako uspieť. A ak to úspech neprinesie, nič sa nezmení... Pretože by sme aj tak len stále počúvali o tom, prečo sa Battlefront 3 nespraví a prečo sa 1313 musí odložiť.

Zároveň by som chcel požiadať o úpravu názvu tohto článku, keďže neznie veľmi profesionálne (je zavádzajúci). Ukončenie činnosti LucasArts neznamená, že nevzniknú žiadne hry s tematikou Star Wars.

+1
+7
-1
Obrázek uživatele EuvEn
26-27
EuvEn [Redaktor]
4. Duben 2013 - 17:28
Proč mu dáváte palce dolů ? Myslím že jsi všechno vystihl do posledního puntíkU a naprosto s tebou souhlasím :)

If we Lose Shepard, humanity may will follow - Mass Effect 2
May the force be with you - Star Wars

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
4. Duben 2013 - 18:00
Zajímavý je, že můj komentář nad tím má několik kladných hlasů a přitom má v podstatě stejné vyznění jako od PredsaJa, akorát jsem to sepsul do několika vět... tím samozřejmě nechci říct, že chci záporný hlasy, jen mi to přijde zvláštní :)

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
4. Duben 2013 - 15:34
Co jsem četl na idnes, tak v posledních letech (!!) nevyšla žádná pořádná hra, takže ten krok je celkem logický, navíc už delší dobu bylo údajně mezi zaměstnanci napětí kvůli tomuto kroku. Zlatá éra her od LucaArts už zmizela, to se popřít nedá.

Trochu nadějné je však to, že StarWars 1313 může vyjít, z článku sice vyplývá, že už je nadobro pod drnem, ale to je dezinformace, protože licence asi bude prodána jiné společnosti, viz odkaz »

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+6
-1
Obrázek uživatele Darth Mirek
24-25
4. Duben 2013 - 15:40
Co to má znamenat??? Co si ten exot myslí??? Od té doby co Lucasfilm koupil Disney spěje všechno do ******! Zruší ty nejlepší projekty a ještě má drzost zrušit firmu která po 30 let vyráběla nej. hry na světě! Na Disneyho grafu s financema ručička klesne hodně hluboko.

Don't ask, if you don't care.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Komár
30-31
4. Duben 2013 - 15:43
omlouvám se všem ale nejraději bych Walt Disney nakopal do prdele

+1
+5
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
4. Duben 2013 - 16:18
Proč se omlouváš? Myslím, že všichni mají stejný názor. Ale já bych spíš nakopal Lucase za to, že jim to vůbec prodával! Já jsem hned tušil, že jak to prodal, tak se Star Wars to pujde od desíti k pěti...

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
+1
-1
Obrázek uživatele bariss offee
21-22
4. Duben 2013 - 19:51
přesně, ale asi ne od desíti k pěti ale od desíti k nule.

Enemy in my enemy is my friend - Bo- Katan

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Darth Arany
4. Duben 2013 - 16:04
Mě je to docela jedno, pokud Star Wars hry budou... Trochu se bojím o to, kdo bude hlídat kánon? Kdo ho hlídá teď?

+1
+1
-1
Obrázek uživatele X-Wing
4. Duben 2013 - 16:06
Jestli to půjde všechno do koše tak tyto stránky už nejsou moc potřebné.

Se Silou navždy.

+1
-5
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
4. Duben 2013 - 16:21
Vidíte to moc pesimisticky, vždyť tohle neznamená, že žádný StarWars hry nebudou! Akorát se jejich vývoj přenese na schopnější vývojáře než v LucasArts, kteří nedokázali za posledních x let něco vydat. Už nyní se objevilo spoustu dobrých her ze SW světa, viz komentář PredsaJa. Teď se LucasArts bude soustředit na udělování licencí, ale pouze v malém týmu.
EDIT: " ...spoustu dobrých her ze SW světa" pod vedení jiných vývojářů

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Adamus
28-29
4. Duben 2013 - 19:13
Co k tomu dodat. Hned na úvod mě hrozně mrzí, že se nám opět oddálil SWB III (oddálil proto, že by mohla nastat taková situace, že by vývoj převzalo nějaké jiné studio). To je velká škoda, protože první dva díly byly úžasné a dodnes se stále hrají. LucasArts má za sebou spoustu skvělých herních titulů nejen ze světa Star Wars. Určitě je také škoda SW:1313.. ta hra nám měla představit dobu po EIII zase z jiného pohledu, než bylo třeba v TFU/TFU2, vzít hráče do míst podsvětí Coruscantu, které fanoušci znají maximálně z nějakých dílů TCW a nebo knih. Velká škoda.. můžeme jen doufat, že by vývoj mohl být časem předán někomu jinému. Myslím si, že není třeba k tomu víc dodávat, všechno podstatné již podemnou napsali PredsaJa a Viq. Ačkoliv nemám na hry už žádný čas tak i přesto mě tahle informace naštvala. Star Wars hry jsem vždycky rád hrával, strávil jsem u nich mé "hráčské dětství". :) Můžeme snad jen doufat, že se v budoucnosti ještě nějakých kvalitních SW her dočkáme.

"Savior, conqueror, hero, villain… You are all things, Revan, and yet, you are nothing."

+1
+4
-1
Obrázek uživatele bariss offee
21-22
4. Duben 2013 - 20:06
zkončilo TCW pak zrušily hry a co bude dál??
Disney prohlásí že ty filmy neudělaj??? disney mě fakt naštvalo a jestly a jestli bude 7. episoda stát za nic tak zabiju ten co dysney ovládá!!!

Enemy in my enemy is my friend - Bo- Katan

+1
-3
-1
Obrázek uživatele Blackhand47XD
26-27
5. Duben 2013 - 6:31
Zatím mi připadá, že Disney koupilo Star Wars jen proto, že se cítili ohroženi touto vesmírnou ságou, tak se rozhodli ji zničit nebo fanouškům úplně znechutit.

Nothing is true, everything is permitted.

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
5. Duben 2013 - 11:14
Vieš mi vysvetliť, ako sa mohlo Disney cítiť ohrozené Star Wars? Uvažuj, ak by také niečo cítili, spravili by to už pred 30 rokmi. A nie teraz, keď Star Wars už nerobí taký rozruch ako kedysi. Tie časy, keď boli lídrami v inovácií sú už dávno preč. To je proste prirodzený vývoj, konkurencia dokáže ponúknuť rovnako kvalitnú zábavu.

Ešte je priskoro vynášať rozsudok nad Disney. Keďže nepoznáme jednotlivé detaily, mohli by sme dokonca povedať, že zrušenie LucasArts bol prvý krok, ktorý Disney učinil v rámci novej akvizície. A je to krok nanajvýš pozitívny, pretože urobili to, čo Lucas NEBOL schopný. Nebol schopný zatrhnúť nefunkčné projekty. A teraz nám Disney ukazuje, že ho zaujíma, v akom stave je celá spoločnosť. Že ho zaujíma, akým spôsobom sa bude vyvíjať jej budúcnosť.

Rozhodnutie, že Disney odkúpilo Lucasfilm a ostatné dcérske spoločnosti, sa určite neuskutočnilo za noc. Určite majú plán a zvolenú stratégiu, ako naštartovať Star Wars, ktorého jedinečnosť sa pomaly vytráca. Do toho všetkého zapadá aj ozdravenie spoločnosti, urobenie nutných a často bolestivých rozhodnutí, zrušenie neúspešných projektov a zavedenie nových, ktorí by mali priviesť ságu tam, kam pôvodne patrila - a získať si tak celú generáciu ľudí tak, ako to kedysi dokázala stará trilógia (i keď zopakovať to je asi nemožné). Na Star Wars sa dá celkom dobre zarobiť aj bez toho, aby sa urobila zmena... ale Disney sa nechce pozerať len na upadajúce zisky z predaja plyšáka Dartha Vadera a uvádzaním seriálu, ktorý sleduje priemerná veková skupina 10 ročných detí. Všetci vieme, že Star Wars má na viac... A Disney mi zatiaľ hovorí, že je si toho vedomé a niečo s tým robí. A to je pre mňa nanajvýš pozitívna správa.

Čiže môžeme povedať, že Disney sa správa veľmi logicky, robí rozhodnutia, ktoré by pred ním nikto neurobil a snaží sa o rozvoj prostredníctvom nových filmov, kde si dá minimálne rozpočtovo a obsadením skutočne záležať. Správajú sa zatiaľ tak, ako som to od nich očakával. Pixar, Marvel a LucasArts sú rozhodnutia, ktoré Disney učinilo, aby samo prežilo (keďže Mickey Mouse už tiež neťahá divákov k telkám) a preto sa postará, aby tieto spoločnosti nielen prežili, ale aby sa tlačili výkonnostne dopredu.

Alebo tu je niekto, kto by mi to dokázal vysvetliť z iného pohľadu? (Nie len formou "palcov dole", ale objektívnymi faktami?)

+1
-2
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
5. Duben 2013 - 12:41

Objektivními fakty určitě ne, maximálně subjektivním názorem (což jsi napsal i ty sám).

Když Disney k tomuto kroku přistoupil, musel čekat, že se strhne takovýto poprask. Pro lidi byl šok už jen to, že odkoupili Star Wars, a když se teď behem pár měsíců zrušilo The Clone Wars (něříkám, že vinou Disneyho), Detours a teď i LucasArts, je naprosto přirozené, že v očích fanoušků nebudou zrovna oblíbení, ať už na tom mají jakoukoliv zásluhu. A ani já jim příliš nevěřím. Až pro Star Wars skutečně něco udělají (a tím nemyslím video Darth Vader v Disneylandu a podobné provokativní výsměchy), pak řeknu dobře, vědí, co dělají. Ale zatím neudělali nic, čím by si mou důvěru zasloužili a zrušení Georgeovi společnosti, která možná nebyla v posledních letech nejproduktivnější, ale byla tu 31 let a fungovala, uprostřed rozdělaných projektů jako 1313 (což byla jedna z nejočekávanějších her, takže jako nefunkční projekt bych to opravdu neoznačoval), taky nepovažuji za něco, čím by si mě získali. Neříkám, že k tomu nemají logické opodstatnění, něříkám, že občas není potřeba udělat nepopulární rozhodnutí, ale dělat takováto rozhodnutí pár měsíců po odkoupení aniž by oni sami něco vytvořili prostě nevzbuzuje dojem toho, že to dělají v zájmu Star Wars.

Věřím (nebo spíš doufám), že časem se to zlepší, je možné, že až vyjde epizoda 7, bude to trhák přesahující starou trilogii, ale teprve až když uvidím nějaké výsledky, řeknu dobře, tohle se jim povedlo. Zatím k tomu nemám důvod a myslím, že většina fanoušků také ne.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+7
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
5. Duben 2013 - 13:16
Ako som už napísal, Disney ešte nič nespravilo... Myslím si, že prvýkrát budeme môcť reálne hodnotiť vplyv Disney na Star Wars až v roku 2015 a to je podstata toho, o čom som chcel písať. Pretože každý tu hodnotí niečo, čo sa logicky ani hodnotiť nedá.

Ja by som sa na celý problém pozeral inak. Pýtam sa: Ak by nezrušili spoločnosť teraz, kedy by to mali urobiť? Dávať šancu firme, ktorej posledný úspešný titul prišiel v roku 2005? Snažiť sa ju vybudovať odznova alebo nalievať do nej ďalšie peniaze? Mali čakať na vydanie 1313? Čo o tej hre vlastne vieme? Čo ak by skončila ako SW:TFU 3, na ktorej sa údajne reálne pracovalo a skončila po(tuším) dvoch rokoch? Čo ak by skončila ako Battlefront 3, na ktorom sa pracovalo tiež? Možno len Disney nechcelo dúfať v zázrak... Preto je na mieste otázka: Je v mojom záujme, ako človeka, ktorého svet Star Wars očaril, čakať na takýto zázrak? Mám veriť spoločnosti, ktorá prežila svoj zlatý vek medzi rokmi 1997 - 2005 (môj dojem)?

Na všetky tie otázky odpovedám z pohľadu, čo by som asi tak urobil ja. A kupodivu sa to celkom zhoduje s krokmi Disney. Čiže áno, ja by som zrušil LucasArts tiež a urobil by som to pár mesiacov po kúpe. A prečo? Pretože ľudia zabúdajú rýchlo. A čo potom? Potom by som sa snažil ich presvedčiť o tom, že som konal správne a v ich záujme. To je úloha, pred ktorú sa teraz Disney chtiac-nechtiac postavil. A nebude to otázka 2 týždňov, ale možno aj 5 rokov, kým budeme poznať jednoznačnú odpoveď na túto otázku...

Študujem ekonómiu, takže môj pohľad na vec je určite v mnohom odlišný. Ale viac-menej s tebou súhlasím. V tvojom príspevku totižto nevidím žiadne názory, ktoré by sa priveľmi líšili od toho môjho. Jediné, čo som sem nechcel napísať, ale myslím si to, je môj názor na to, ako a či vôbec sa Disney podarí "oživiť" Star Wars. Z môjho pohľadu je vidieť, že sa zodpovednosti neboja. Ale dosť pochybujem, že sa im podarí to, čo sa pred dávnymi rokmi podarilo Lucasovi. Zároveň však verím, že bude lepšie, ak sa o to pokúsia, ako keby to malo zostať len v Lucasových rukách.

Záver - 2 body:
1. Radšej budem sledovať zlyhanie Disney, ako by som mal sledovať "ničnerobenie" tvorcov.
2. Veštenie z čarovnej gule by sa malo nechať na Harryho Pottera.

+1
0
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
5. Duben 2013 - 13:44
No co se týče 1313, na YouTube je spousta videí a gameplayů: odkaz » , odkaz » a další, nemusím zde snad dávat všechny odkazy z vyhledávání. Podle mě to vypadalo na hodně solidní hru, která stála za to, aby byla dodělána. Je zde šance, i když malá, že se toho chopí jiné studio, ale proč? LucasArts to očividně zvládal (a za nicnedělání bych to tedy neoznačil). Měli je nechat dodělat alespoň tohle. Všichni fanoušci se na to těšili a vůbec se nepodivuji nad těmi reakcemi.

A já neříkám, že to nechtělo změnu, je možné, že s politikou licencí vzniknou zajímavé tituly (i když se bojím příliš velké volnosti pro vývojová studia). Jen si myslím, že by bylo mnohem víc fér, kdyby prostě řekli: "Tak jo, LucasArts, máte tři čtvrtě roku na dodělání tohodle a tohodle, pak si tu necháme jen pár lidí na licencování," než aby to takhle ze dne na den zavřeli a projekty zrušili.

Pokud studuješ ekonomiku, máš na to nejspíš profesionálnější názor a já ho akceptuji. Ale i ty bys měl pochopit, proč jsou fanoušci tak rozrušení a proč teď vidí v Disneym pro Star Wars spíše zlo, za nynější situace je to celkem přirozená reakce.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
5. Duben 2013 - 14:46
Ja to rozhorčenie samozrejme chápem. Taktiež by som si rád zahral 1313. Tie ukážky z hry som videl a vyzerala zaujímavo. Ale keďže neviem, v akom štádiu vývoja bola hra, nemôžem vynášať rozsudky. A práve na toto sa snažím ostatných upozorniť. Zatiaľ som tu nevidel konštruktívnu kritiku (okrem tvojho názoru, ktorý ma mimoriadne potešil, pretože aspoň môžem nahliadnuť na "druhú stranu barikády), ktorá by tvrdila niečo iné okrem: Disney je zlo, treba ich nakopať, Lucas bol boh, nemalo sa nič predávať,... Ja chcem vidieť fakty! Príklad: 1313 mala byť vydaná 20.6.2013. Disney 3.4.2013 zrušilo tento projekt. Vtedy by som mohol byť oprávnene sklamaný aj ja. Pretože by mi zobral niečo, čo už je takmer hotový produkt. To sa v skutočnosti nestalo... Disney nám iba zobral "sen", ktorý sa mohol, ale nemusel splniť.

Nepáčia sa mi takéto reakcie. Tú svoju som napísal len kvôli tomu, aby nezainteresovanému divákovi priniesla aj nový pohľad na vec. Myslím si, že pravda bude niekde uprostred. Možno môj názor a názory ostatných spôsobia, že nenastane ten "ovečkovský" efekt - nebudú tu ľudia kritizovať niečo, o čom iba počuli, na základe toho, že niekto o tom písal. Nechcem ani len vedieť, koľko ľudí si teraz myslí, že Star Wars hry už nikdy nebudú. A to je chyba, na ktorú upozorňujem.

To je celá pointa. My tu síce môžme kritizovať, ale hlavne nepoznáme žiadne konkrétne detaily. Pokojne by mohla nastať aj mnou vymyslená situácia: 1313 bola hra síce rozpracovaná, avšak k jej dokončeniu chýbalo ešte mnoho času strávených pri vývoji, pri odlaďovaní hry, vychytávaní detailov a chýb. Použijem 2 príklady: napr. battlefiled 3 mal svoj gameplay vyše roka pred uvedením hry na trh - to má podporiť názor, že existujúci gameplay môže, ale nemusí znamenať, že hra je v poslednom štádiu vývoja. Ďalej tu máme napr. Red Dead Redemption, ktorá sa vyvíjala zhruba 3-4 roky a prakticky len zasiahnutím šťasteny bola dokončená.

Neverím tomu, že ak by bola hra v pokročilom štádiu vývoja, tak by ju Disney zastavil. To by išli sami proti sebe - zbytočne vyhodené peniaze. Ja tu nechcem brániť Disney, nie som ich obhajca a myslím, že originálne produkty, ktoré padli pod ich značku, s predajom automaticky stratili svoje čaro - napríklad taký Pixar (ukáže len čas, či si to nenamýšľam a zbytočne nehľadám chyby). Nebudem však Disney haniť ani za veci, ktorých reálnych výsledok uvidíme za pár rokov.

Tak a napísal som všetko, čo som chcel. Myslím, že je zbytočné sa ďalej rozpisovať. Budem rád, ak niekto pochopí podstatu mojich príspevkov a ak nie, aj tak s tým nič neurobím.
EDIT: Zabudol som sa vyjadriť k tej možnej prílišnej voľnosti tretích strán pri tvorbe SW hier. SW:TFU 1 a 2 tvorilo LucasArts a pritom sa mi to zdá najradikálnejší zásah do sveta SW. Vezmite si ten príbeh a hlavnú postavu. Skutočne bol Vyvoleným Anakin Skywalker?

+1
0
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
5. Duben 2013 - 15:06
Clone Wars byly funkční!!! Tak proč podle tebe musely zkončit?!

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+2
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
5. Duben 2013 - 15:20
Písal som o LucasArts, tá mala na starosti vývoj hier (a asi aj nejaké ďalšie projekty), nie Clone Wars. o TCW som písal, že jedným z dôvodom ukončenia mohla byť aj čoraz nižšia sledovanosť (pozri si odkaz, ktorý sem dal Viq). O ďalších dôvodoch (a dohadoch) sa už raz viedla nejaká diskusia. Skús si prečítať niektoré komentáre tam.

+1
-2
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
5. Duben 2013 - 16:23
Mě to nepřišlo, jako o LucarArts... Psal si, že Lucas nebyl schopný toho, aby zrušil nefungující projekty... což Dysney udělal, ale špatně...

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
5. Duben 2013 - 16:42
Nefungujúci projekt menom LucasArts. Argumenty, prečo si to myslím, sú dostatočne vysvetlené v komentári, ale aj v samotnom článku, takže to znova opakovať nebudem. Či Disney urobil chybu alebo nie, ukáže až čas. Takto dopredu to nevie povedať nikto. Možnože dostanú projekty (hry) schopní vývojári a budú z toho hity, ktoré nám už dlhšiu dobu chýbajú... a možno nie. Ja si na odpoveď radšej počkám, čo ty? :)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
5. Duben 2013 - 16:52
Čekat moc neumim, ale zkusim to...

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Adamus
28-29
6. Duben 2013 - 14:23
No co k tomu dodat. Když se podívám na věk, tak se ani moc nedivím... hrozně drsné řeči o tom, že někoho zabiješ.. navíc ten pravopis taky nic moc. Příště radši piš trochu s rozvahou a přemýšlej nad tím, jestlY takové blbosti, co napíšeš někam vložíš.

"Savior, conqueror, hero, villain… You are all things, Revan, and yet, you are nothing."

+1
+3
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
4. Duben 2013 - 22:29
Vlastně se to dalo čekat, lituju jen těch lidí co přišli o práci.

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
+7
-1
Obrázek uživatele prototype147
28-29
5. Duben 2013 - 8:19
Tak ja si nikdy nenecham pripustit ze disney teraz vladne Star Warsu aj ked vidu tie ocakavane filmy budem davat poctu Georgovi lebo on to vsetko dal dohromady a nie Disney ja si len myslim ze Star Wars nedopadne dobre lebo ja disney od malicka neznasam a star wars zase od malicka milujem sa strasne ma bude mrziet ak sa ho budu snazit znechutit ... ak sa im to podaria nove filmy budem velmy rad ak nie tak budem pustat mojim detom staru sagu :)

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Adeon
32-33
5. Duben 2013 - 13:59
Nedělejte z toho vědu! Tato situace může spíše prospět hrám sw. Teď může vzniknout více her ze světa star wars. Čím víc studií bude pracovat na hrách star wars tím by mohly být kvalitnější(zdravá konkurence, více nápadů atd...) neodsuzujte všichni disney jak malé děcka ještě nic stršného neudělal.

+1
0
-1
Obrázek uživatele MachTomPo
24-25
5. Duben 2013 - 14:30
Byl bych rád kdyby se těch her ujali lidi od Ubisoftu. (nechci dělat reklamu ale strategické hry od nich jsou výborné a to samé platí o bojových hrách)
Pokud v disney stornovali vývoj her tak by se sakra měli snažit ať je episoda 7 na dosti bytelné úrovni a ať si odnese hodnocení 11/10

http://starwars.com/play/online-activities/darth-maul-me/index.html

+1
+4
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
5. Duben 2013 - 14:49
Len pod podmienkou, že nebude Ubisoft vyžadovať v dôsledku "lepšej ochrany" neustále pripojenie na internet :D Ale súhlasím, predovšetkým ich stratégie sa mi vždy páčili a to je ešte stále celkom prázdne miesto (len 1 kvalitnejšia hra).

+1
0
-1
Obrázek uživatele Adamus
28-29
6. Duben 2013 - 14:25
Kdo ještě nečetl -> odkaz »
Jen tak pro zajímavost...

"Savior, conqueror, hero, villain… You are all things, Revan, and yet, you are nothing."

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Darth-Panaxas
29-30
7. Duben 2013 - 11:56
Mě jen mrzí že byla Lucas Art Zrušena, bude mi to logo chybět až budu zapínat hru s titulem Star Wars a nenaskočí mi tam tenžlutý panáček :)

+1
+8
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
8. Duben 2013 - 17:27
To mě moc nepotěšilo. :(

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Leon
27-28
10. Duben 2013 - 15:41
Tak tímhle pro mě Disney skončil!!!!!

Nekdy je k velkemu skoku vpred i par kroku vzad..... A nebo jen mit vuli skocit ,,Anakin Skywalker"

+1
+2
-1